7 fantastiska serier som visar hur en feminist-bebis är

Har du funderat på hur en bebis som är feminist direkt från födseln tänker? Inte det? Den amerikanska illustratören Loryn Brantz har gjort boken "Feminist baby" som visar hur det skulle vara. mama fick ett snack med henne.

1.

2.

3.

Hej Loryn! Hur kom du på idén att göra de här illustrationerna?

– Jag har tänkt på Feminist Baby under en väldigt lång tid. Jag har så länge jag kan minnas försökt att skriva berättelser som kan påverka världen på ett positivt sätt. Så med det i bakhuvudet, när jag en dag letade efter en feminist-baby-bok att ha med mig på en babyshower, så fanns där ingen. Och då slog det mig, jag måste skriva den själv! Jag bokstavligen sprang hem och skrev den. Jag ville skriva en bok som jag skulle vilja ge till mina vänners bebisar, och till mina egna framtida barn. Det är ett enormt tomrum efter progressiv barnlitteratur och jag försöker fylla det gapet.

Hur uppfostrar man barn feministiskt?

– Jag har inga barn än, men förhoppningsvis kommer jag att få det en dag. Och när det händer, kommer jag definitivt att uppfostra dem till att bli välgrundade feminister. För mig innebär det att uppfostra dem till att ha ögonen öppna för världen, och till att använda sina röster för att hjälpa inte bara sig själva utan också andra.

Hur är det att skriva om feminism i USA?

– För det mesta får jag positiv feedback, men jag får även hatkommentarer och även att folk gör om mina illustrationer på ett fruktansvärt sätt. Förhoppningsvis kommer feminism att vara en mindre omstridd fråga i framtiden här.

4.

5.

6.

7.

Här finns Loryn Brantz bok! Och här är hennes facebooksida

Artikeln är från 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!