Foto: Lisa Barryd

13-åriga Elina har designat årets majblomma

2018 års majblomma har designats av 13-åriga Elina från Göteborg. Och färgerna är så fina!

Vi är nog många som under mellanstadiet stod och sålde majblommor för att hjälpa barn som hade det svårt, samtidigt som vi drygade ut vår egen veckopeng. Och det är många svenskar som har erfarenhet av att stå med små blomsterlådor på magen – majblomman har nämligen sålts sedan 1907.

Den 12 april börjar 2018 års majblommor att säljas och i år är det Elina Hall, 13, från Göteborg som har designat den välkända nålen. Elina har valt färgsättningen pärlemo, svart och guldgul, vilket får en att tänka på en brummande humla.

Elina Hall har designat årets majblomma. Foto: Tommy Holl/ Majblomman

Majblomman arbetar med att minska barnfattigdomen i Sverige och största delen av pengarna till de bidrag som delas ut samlas in av skolbarn som säljer just majblommor. Bidragen delas sedan ut av de lokala Majblommeföreningarna som finns i hela Sverige.

Majblommans vision är att alla barn ska få vara med i gemenskapen med sina kompisar, i skolan och på fritiden. Genom att köpa en majblomma hjälper man automatiskt till att minska barnfattigdomen i Sverige.

Foto: Lisa Barryd

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!