mamas chefredaktör Emelie Lindblom Dalén ser fram emot att få lyfta och hylla mammor som på olika sätt har gjort skillnad under året. Foto: Kajsa Göransson/Hannah Hedin

Årets mama 2021 – följ stjärnspäckade kvällen på Oaxen

För sjuttonde året delar mama delar ut den årliga utmärkelsen Årets mama. Måndag den 15 november tillkännages vinnarmamas i totalt sju olika kategorier under festliga former på Oaxen i Stockholm. Följ kvällen här!

Här samlar vi alla vinnarintervjuer och klipp från kvällens gala. I mamas Instagrams stories kan du se bakom kulisserna och bilder från middagen.

Här är årets vinnare:

Negar Mottaghi är årets inspiratörsmama 2021 

Årets peppmama Penny Parnevik: ”Jag skrattar mycket mer sedan jag blev tvåbarnsmamma”  

Årets viktigaste röst Bianca Kronlöf: ”Jag har försökt visa mig sårbar” 

Årets mamaikon Birgitta Dahl: ”Pappor med barnvagnar visar att det var värt att kämpa” 

Hon var den första som ammade i riksdagen och drev igenom lagar som rätt till ­kommunal barnomsorg, förbud mot barnaga och att en gift man inte får våldta sin hustru. En politisk gärning värd att hylla. Tack för att du har gått före – årets mamaikon är Birgitta Dahl. Foto: Gunnar Källström/Henrik Montgomery/TT

Årets framtidsmama – Siduri Poli: ”Mammarollen har räddat mig från utmattning” 

Årets utmanarmama – Carina Bergfeldt: ”Att vara en bra mamma är att fortsätta vara jag” 

Årets humormama – Vivi Wallin: ”Jag får enorm respons när jag skojar om mammalivet” 

Genom åren har prisutdelningen Årets mama hållits i samband med en stor galakväll, men de senaste åren har man samlat såväl vinnare som ett 70-tal kända mammor på stjärnkrogen Oaxen på Djurgården i Stockholm för en intim middag. 

2020 hölls prisutdelningen digitalt på grund av pandemin. Men måndag den 15 november 2021 är prisutdelningen tillbaka på Oaxen tillsammans med ett 70-tal speciellt inbjudna gäster med Unicef som samarbetspartner. 

– Att få lyfta och hylla mammor som på olika sätt har gjort skillnad under året som har gått känns otroligt stort, viktigt och roligt! Jag ser verkligen fram emot kvällen, säger mamas chefredaktör Emelie Lindblom Dalén.

Bakom kulisserna: Inspiratörsmammorna förbereder sig

De är nominerade till årets inspiratörsmamma – här fixar de sig inför galan

Så såg det ut när vinnarna korades 2020

LÄS OCKSÅ: De blev årets mamas 2020 – alla vinnare 

LÄS OCKSÅ: Vinnarmammor genom åren – från 2004 till 2020

Aktuellt just nu