1 av 7: Drömhuset i Åre är, precis som Zlatan själv, något utöver det vanliga. Foto: Erik Westberg
2 av 7: Just nu pågår bygget av det som pekas ut som fotbollsstjärnans nya lyxvilla i skidorten Åre. Foto: Erik Westberg
3 av 7: Så här kommer det färdiga huset se ut. Brant snedtak med mossa och sedumväxter, exteriör i skiffer och tjärat trä, terrass, stora allrum. Foto: Grafik: Helén Rasmusen
4 av 7: Zlatan och Helena med sönerna Vincent och Maximilian. Foto: Stella Pictures
5 av 7: Fortfarande återstår en hel del arbete med familjens nya fjällvilla, som beräknas bli klar i början av 2015. Foto: Erik Westberg
6 av 7: Fotbollsstjärnans kärlek till den svenska fjällen har tidigare manifesterats i reklamfilmen för Volvo. Foto: TT
7 av 7: Copperhill i Åre.

Zlatan bygger ett till hus – så här ser det ut

Här är Zlatan Ibrahimovic och Helena Segers vinter­paradis.

EXTRA kan nu avslöja en detaljerad bild av parets nya drömhus i svenska Åre.

Precis som fotbollsstjärnan själv är bygget något utöver det vanliga.

Zlatan Ibrahimovic har visserligen byggt sin karriär på grönt gräs. Men hans kärlek till vitmålade landskap i den svenska fjällvärlden är vida känd.

Kanske är det heller ingen slump att den omtalade reklamfilmen från Volvo, i vilken fotbollsstjärnan spelar huvudrollen, utspelar sig bland isvakar och mäktiga bergstoppar.

Redan 2012 stod den 127 kvadratmeter stora jaktstugan i jämtländska Offerdalsfjällen färdig, där det sägs att familjen med Helena Seger och barnen Vincent, 6, och Maximilian, 8, bland annat har firat jul.

Zlatan och Helena får 1154 kvm tomt

Och visst verkar det som att Zlatan, 33, och Helena, 44, tänker fira fler jular och semestrar i det stämningsfulla vinterlandskapet.

Just nu pågår nämligen bygget av det som pekats ut som fotbollsstjärnans nya lyxvilla i skidorten Åre.

Den 1154 kvadratmeter stora tomten - belägen tvärs över gatan från den norska hotellmagnaten Petter Stordalens pampiga Copperhill Mountain Lodge - köptes för två år sedan för 2 212 500 kronor.

– Naturligtvis är det jättekul att ha Zlatan i närheten, säger Sara Ekdahl, marknadsansvarig på lyxhotellet till Östersundsposten.

Zlatan står inte själv som ägare, utan hans mamma Jurka Gravic. Hon äger även den tidigare nämnda jaktstugan och kontrollerar holdingbolaget Pestolla som 2012 förvärvade Elimkyrkans lokaler på Östermalm i Stockholm för närmare 43 miljoner kronor.

Den nybyggda villan har redan börjat ta form och ska enligt uppgift vara klar att användas någon gång i början på nästa år. Ännu återstår en hel del arbete.

Rum som trianglar och halvcirklar

Extra har lusläst de handlingar och dokument som finns om fastigheten, och kan nu avslöja en detaljerad bild av Ibrahimovics vinterparadis.

Bakom bygget står bolaget Sköna Hus som enligt egen utsago levererar villor ritade av "Sveriges ledande och främsta arkitekter".

Och precis som Zlatans säregna person följer arkitekturen "inga enkla lagar om obalans" – som sångaren Jakob Hellman sjöng 1989, bara månader efter att Zlatans karriär tog sin början inom klubbfotbollen.

Exteriören, som är i tjärat trä och naturlig skiffersten, exponerar nämligen den ena skeva vinkeln efter den andra.

Rum formade som trianglar och halvcirklar blandas med branta snedtak i olika nivåer och kraftigt lutade fönster i varierande storlek.

Taket är klätt i grön vegetation av mossa och så kallade sedumväxter – idylliskt, miljövänligt och energibesparande.

Zlatan och Helenas kommande drömhus är kort och gott något utöver det vanliga.

Boytan är fördelad på tre våningar varav den ena delvis är beläget under marken.

Zlatans nya hus – rymligt

På källarplan finns två förrådsutrymmen där familjen kan ställa undan skidorna efter en dag i den intilliggande backen. Men också rum med plats för de bergvärmepumpar som värmer upp den unika vintervillan.

När man öppnar baksidans källardörr kommer man i ett stort kupolformat allrum. I ena hörnet finns också en av husets två toaletter.

Springer man de femton trappstegen upp genom spiraltrappan från allrummet hamnar man i den öppna matsalen på markplan. Där är det nära till det 26 kvadratmeter stora köket och det unika – men kanske något svårmöblerade – sovrum som formar sig som en pilspets. På planet finns också en rymlig entré. Och självklart kan Zlatan också snabbt ta sig ut till någon av sina lyxbilar via en dörr som leder direkt till garaget.

Fortsätter man ytterligare 18 trappsteg uppför den genomgående spiraltrappan hamnar man på tredje våningen. Här finns, förutom ytterligare ett sovrum, ett gigantiskt vardagsrum på hela 87 kvadratmeter.

Från de stora fönsterrutorna är utsikten över Åredalen slående. Och om Zlatan och Helena vill studera det vackra fjällandskapet på närmare håll behöver de bara öppna balkongdörren som leder ut till den rymliga terrassen belägen sju meter över marken. Om det skulle visa sig att någon i familjen lider av höjdskräck, kommer även en vidsträckt terrass att byggas på våningen under.

Kommer kosta åtta miljoner kronor

Produktionskostnaden för fjällvillan, där bland andra Östersundposten hävdar att Zlatan kommer att bo, landar enligt kalkylen från Sköna Hus på cirka sex miljoner kronor. Med tomten inräknad innebär det en sammanlagd kostnad på över åtta miljoner kronor.

Det är mycket pengar för de flesta. Men i ärlighetens namn en struntsumma för Zlatan som har en månadslön från Paris Saint-Germain på närmare 12 miljoner. Sveriges genom tidernas största fotbollsstjärna har redan dragit in närmare 1,2 miljarder under sin karriär, enligt tidningen Veckans Affärer.

Kanske blir lyxvillan i Åre en nödvändig oas där familjen på allvar kan kyla ner sig efter Zlatans stekheta fotbollskarriär.

 

Läs också:

Helena Seger – bästa plaggen för livet i Åre

Så klädde sig Helena Seger på fotbollsgalan

Zlatans fastighetsimperium

Patriciervillan i Limhamn

Köptes 2007 för 30 miljoner kronor och renoverades för över 22 miljoner. Är i dag till salu.

Villan på Resarö

Huset i Stockholms skärgård köptes 2010 för 13 miljoner kronor.

Elimkyrkan i Stockholm

Kyrkobyggnaden på Östermalm köptes för 42,75 miljoner kronor 2012. Den renoveras nu till ett antal lyxbostäder. Ägare är holdingbolaget Pestolla som kontrolleras av Zlatans mamma Jurka Gravic.

Jaktstugan i Åre

Även här är Zlatans mamma inblandad då hon står som ägare för den 127 kvm stora jaktstugan med 100 hektar mark. Köpt 2012 för okänd summa.

Våningen i New York

Köptes 2013 för en okänd summa. Hela fastigheten ligger i hörnet mellan Leonard Street och Broadway och omvandlas nu till lyxbostäder. Veckans affärer har fått det bekräftat att Zlatan investerat i projektet.

Bostaden i Milano

Hit flyttade familjen 2010 och har fortfarande bostaden kvar. Ägarskapet och köpesumman är okänd.

Skogsfastighet på Dävensö

Fotbollsspelaren Daniel Majstorovic köpte skogsfastigheten 2012 för 17,8 miljoner kronor. Enligt Veckans Affärer tyder mycket på att Zlatan är ägaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!