Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 11 jul 2018 13:41

Victoria la upp en tokgillad poolbild – men så här ser verkligheten ut

Victoria tröttnade på alla ”falska” bilder på Instagram och Facebook...

Victoria tröttnade på alla ”falska” bilder på Instagram och Facebook...

1/2

Foto: Privat

Så hon gjorde en egen variant där hon visade upp Instagram versus reality... Bilderna har fått tusentals gilla-markeringar och tokhyllas.

Så hon gjorde en egen variant där hon visade upp Instagram versus reality... Bilderna har fått tusentals gilla-markeringar och tokhyllas.

2/2

Foto: Privat

Hur ofta ser vi inte bilder som vi blir avundsjuka på?!

Snygg inredning, härligt poolhäng och lyxiga semestrar. 

Men sanningen ser inte alltid ut som den på bilden. Det vet Victoria.

Se hennes bild som lurade alla på sociala medier, och nu hyllas. 

Vi lever i en tid där bilden har tagit över allt mer. ”Du är vad du visar upp på sociala medier”, är en mening många skulle kunna skriva under på i dag. Vi lägger ut bilder på exotiska semestrar, söta barn, stajlade hem, nya kläder och våran nya kärlek. 

Men vad säger den där lilla ”rutan” om hur det ser ut egentligen? Ingenting. Det vet alla. Ändå låter vi oss förföras, avundas och kanske till och med skapa en känsla av att vilja ”bräcka” andra genom att själv lägga ut en ännu ”snyggare” bild. Minns bara tv-programmet ”Solsidan” där Mickan, som är gift med Fredde, håller på att tävla mot sina överklassväninnor i snyggaste och lyxigaste bilderna på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Mysteriet är löst – därför ska du alltid ha salt i när du kokar ägg

Bilden som skulle få vem som helst grön av avund

Foto: Privat

En som inte tar detta på fullaste allvar är Victoria Olsson, 29, som la ut en poolbild på Instagram som skulle få vem som helst grön av avund. Där ser man hennes ben dingla i något som ser ut som en härligt blå pool och med en drink i knäet. Folk frågade var hon var på semester, om de skaffat sig en pool och liknande. Inte alla förstod att svajpa vidare för att se nästa bild som visade verkligheten. 

Brunbränt gräs, hopfallen parasoll, dynor och en julhandduk

Nästföljande bild visar nämligen hur det egentligen ser ut. Där sitter Victoria på en ranglig stol, på en stökig bakgård i Sverige, med fötterna i en liten uppblåsbar barnbassäng. Runt omkring henne på det brunbrända gräset ligger en hopfallen parasoll, en tilltrasslad vattenslang, en gammal gummibåt, utspridda handdukar, verktyg och dynor huller om buller ihop med en julhandduk. Det vill säga inte alls lika snyggt och glamouröst, men säkert skönt ändå. 

LÄS OCKSÅ: Trebarnsmamman fick brännskador av vanlig palsternacka – vill varna andra  

Foto: Privat

”Jag ville visa hur det egentligen ser ut – ingen har det perfekt”

– Det är ju så här verkligheten ofta ser ut, säger Victoria och skrattar. Men det har blivit så viktigt att visa upp en perfekt bild av sitt liv vilket jag kan tycka är lite tråkigt. Jag ville visa hur det egentligen ser ut, bjuda på mig själv.

Nu har hon även lagt upp det i en grupp på Facebook där hon tydligt visar upp båda bilderna, den ”falska” och den riktiga, och skriver: ”A drink by the pool. Instagram vs reality. (Tillägg: vi har inga barn. Poolen har jag köpt till mig själv...)” Folk där har gått helt bananas – igenkänningsfaktorn är stor och alla älskar det. 

– Helt otroligt vad kommentarer jag fått, och bara positiva, över 6 000 gilla-markeringar och massor av delningar och kommentarer, säger Victoria.

”Herregud om någon ser mig nu, tänkte jag och började skratta”

Foto: Privat

Victoria bor i ett hus som ska renoveras, utanför Karlskrona, med sin sambo och hund. 

– V har pratat om att skaffa ett spa men inte kommit dit än, och så skulle mina syskonbarn komma hit på besök – då köpte jag den här lilla upplåsbara barnbassängen. 

När det sedan var väldigt varmt en dag tänkte Victoria att ”där kan väl lika väl jag bada”. Sagt och gjort. 

– Sedan när jag väl satt där kände jag att ”herregud om någon ser mig nu”, och började skratta för mig själv. Det var då jag kom på idén, med att fota och lägga ut. Det är en pool som bara kostade 100 kronor men det var jätteskönt att bada i den – blir ju jättevarmt. 

LÄS OCKSÅ: Hjälp! Flamingotrenden – hemlig ”signal” som kan ge oväntat besök 

Skaffade kompressor och gjorde gummibåten till en bubbelpool

Foto: Privat

Det var flera som frågade på skoj om inte gummibåten ryms i ”poolen” också. Naturligtvis var Victoria tvungen att prova. Det la hon också upp en bild på och då fullkomligt exploderade kommentarsfältet i skratt och hejarop. 

När Leva o Bo pratar med Victoria avslöjar hon att båten ingick i köpet när de tog över huset och att i maj när syskonbarnen var på besök fyllde de också den och la en kompressor i så det blev som en bubbelpool.

Foto: Privat

– Det blev jätteuppskattat. Vi är ganska uppfinningsrika, säger hon och skrattar. Man får det inte härligare och roligare än man gör sig.

Här är två till bilder där Victoria visar hur det kan se ut på Instagram och i verkligheten, men där det handlar om planteringar.

LÄS OCKSÅ: Aldrig mer långtråkigt – 11 roliga saker att göra på stranden 

Vackra jordgubbsplantor på Instagram:

Foto: Privat

Pallkragen i verkligheten:

Foto: Privat