Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 22 feb 2012 13:51

"Vi har en motorcykel i vardagsrummet"

Foto: Foto: Daniel Ohlsson/Tv4

Hon bor i en villa utanför Stockholm - men saknar ibland söndagarna i New York. Nyhetsankaret Anna Herdenstam är en pedant som älskar att loppisfynda.

Hur ser det ut hemma hos dig?

- Jag bor i en villa i Nacka med två tonårsbarn, en bonusdotter, man och hundvalp. Mitt hem är lite mer bohemiskt än vad jag skulle vilja. Jag är egentligen perfektionist, men det går inte att hålla ordning med en stor familj.

Vad har du för stil?

- Jag har gått från det helvita till att ha mer färg, det är mycket rött och grönt. Jag gillar loppis och går alltid på loppisar i Skåne på sommaren. Allt är jättebilligt där. I vardagsrummet har vi en motorcykel från 40-talet. Den fick av en granne som tack efter en middag, jättekonstigt men vi gillar den.

Vad är viktigast i ett hem?

- Att man får en känsla för vem som bor där. Sedan tycker jag att konst är viktigt. Det behöver inte vara dyrt, det kan lika gärna vara tavlor från Ikea. Konst speglar vem man är.

Har du någon favoritrum?

- Badrummet. Där får jag vara ifred och koppla av i badkaret. Jag går alltid till badrummet när jag är riktigt arg.

Vilket är ditt bästa fynd?

- Det är en möbel som egentligen är ett konstverk. Det är en stor ställning med en gigantisk fotobok som heter Sumo. I boken kan man bläddra upp nya konstverk. Den var inte billig, men den har ökat i värde sedan jag köpte den.

Finns det någon stil du aldrig skulle ha hemma?

- Nej, egentligen inte. Jag är öppen för det mesta. Allt handlar om förändring och min egen stil förändras hela tiden.

Lagar du mycket mat?

- Min man är utbildad på Grythyttan, så det blir att han lagar mest mat. Han lagar mycket kött så ibland tar jag över och lagar vegetariskt. Jag älskar att göra en bra tomatsås som står i flera timmar på spisen. Det är både billigt, nyttigt, enkelt och gott.

Har du någon paradrätt?

- Leif Mannerströms recept på köttbullar är så sjukt gott, jag tror att det är hans fru som har kommit på det. Så måste man göra pressgurka med lite chili till.

Vilken är din favoritpryl i köket?

- Jag jobbar så knäppa tider så kaffe är viktigt. Min espressomaskin och mjölkskummare klarar jag mig inte utan.

Tack för maten. 40-tals motorcykeln som står i Annas vardagsrum är en gåva från en granne som tack för en middag. Modellen heter Husqvarna Rödmyra.

Om du kunde bo var som helst i världen, var skulle du bo?

- Då jag skulle jag vilja bo i New York. Jag bodde där på 80-talet och särskilt på söndagar saknar jag det. Då köpte jag alltid New York Times som vägde flera kilo och läste medan jag åt brunch.