Underbara Clara tipsar om bra husmorstips<br />

Erika Dahlgren och Clara Lidström tipsar i radion om hur man gör vardagslivet lättare. "Det finns plats för en andra våg av husmorsknep nu", säger Erica.

1 av 2: Erika Dahlgren och Clara Lidström tipsar i radion om hur man gör vardagslivet lättare. "Det finns plats för en andra våg av husmorsknep nu", säger Erica.

Brukar du tända fingrarna när du ska tända stearinljuset i en hög och smal lykta? Tänd i stället eld på änden av ett långt spaghettistrå och sätt eld på ljuset med det.

Foto: omtalat.nu

2 av 2: Brukar du tända fingrarna när du ska tända stearinljuset i en hög och smal lykta? Tänd i stället eld på änden av ett långt spaghettistrå och sätt eld på ljuset med det.

De gamla husmorsknepen gör succé igen – som delningsraketer på internet.

"Life hacks" är det moderna namnet på små tips som gör vardagen lättare.

I "Husmorsskolan med Clara" tipsar Clara Lidström och Erika Dahlgren om knep som en generation verkar ha glömt bort.

Andra har också läst

Vill du veta hur man skalar ett ägg så snabbt som möjligt? Då har du sannolikt svaret ett par klick bort.

Den nya internettrenden "life hacks" innebär att man delar med sig av sina bästa vardagsknep, och de smartaste idéerna har setts av miljontals människor.

Clara Lidström ger bästa tipsen

Erica Dahlgren är programledare för Sveriges Radios program "Husmorsskolan med Clara", där hon och kollegan och husmorsbloggaren Clara Lidström tipsar om sådana knep som en generation verkar ha glömt bort.

– Man vill kunna göra saker själv och inte känna att man sitter fast i en konsumtionssnurra, säger Erica Dahlgren.

Hon tycker inte att det är konstigt att tipsen nu upplever en ny vår.

– Trender går i cykler och nu finns det plats för en andravåg av husmorsknep, säger hon.

Erica Dahlgren föredrar "life hacks"

Internet har varit avgörande för spridningen av husmorskulturen, och Erica Dahlgren ser det som något positivt att den nu fått ett nytt namn.

– I dag kan man publicera sig själv och dela med sig av sina tips på ett helt annat sätt. När det inte kallas "husmorsknep" kan det nog få ett bredare tilltal, för det stämmer inte att det bara är kvinnor som ägnar sig åt de här sakerna, säger hon.

Studenten Christoffer Söderman, 27, är en av dem som tagit till internet för att lösa några av sina vardagsproblem.

Ättika jättebra mot dålig lukt

– Jag hittade ett knep för att vika tröjor mycket snabbare än jag kunde förut. Ett annat bra tips är att skala bananen från hållet där stjälken inte sitter, då mosar man inte den övre delen av frukten, säger han.

För Erica Dahlgren är det däremot några av städtipsen som visat sig vara mest användbara.

– Ättika är jättebra för att ta bort dålig lukt, och blandar man ut den med bakpulver fungerar det väldigt bra för att ta bort fläckar, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande