Tvättstuga stängd efter bråk

BILD SAKNAS
Ständiga konflikter med grannosämja som följd fick Lunds kommunala bostadsbolag att fatta beslutet att avveckla de gemensamma tvättstugorna och i stället installera tvättmaskiner i alla lägenheter. Nu ska det beslutet utvärderas.
- Det har visat sig att många människor ändå vill ha tillgång till en stor tvättstuga, säger Gunilla Flygare som är marknadschef på LKF.

Andra har också läst

1998 fattade Lunds kommunala bostadsbolag, LKF, beslutet att avveckla de allmänna tvättstugorna och i stället installera tvättmaskiner och torktumlare i varje lägenhet.
Orsaken var de ständiga konflikterna i samband med tvättstugorna och den grannosämja det medförde.
- Vi såg i våra kundenkäter att tvättstugorna var en vanlig konfliktorsak och källa till missnöje. Vi fattade därför tillsammans med Hyresgästföreingen beslutet att installera egna tvättmaskiner i samtliga lägenheter, säger Gunilla Flygare.

Många egna maskiner

I dag har cirka 4000 av LKF:s 8500 lägenheter egen tvättmaskin och torktumlare, samtidigt som flera allmänna tvättstugor avvecklats.
- Det ger ju både högre standard och ökad flexibilitet att ha egen tvättmaskin. Men nu har vi fått önskemål från hyresgäster att utöka antalet allmänna tvättstugor igen, bland annat eftersom torkmöjligheterna blir bättre då. Vi har därför tagit en paus i installerandet av tvättmaskiner i lägenheterna och ska nu utvärdera frågan igen, säger Gunilla Flygare.
LKF är ännu ensamma i landet om att avveckla de allmänna tvättstugorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande