Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hedvig Brobergs mysiga etta är ljus och full av glädje.Hedvig Brobergs mysiga etta är ljus och full av glädje.Hedvig Brobergs mysiga etta är ljus och full av glädje.
Turkos är favoritfärgen.Turkos är favoritfärgen.Turkos är favoritfärgen.
Illustratör. "Det är roligt att pryda hemmet med mina egna prylar."Illustratör. "Det är roligt att pryda hemmet med mina egna prylar."Illustratör. "Det är roligt att pryda hemmet med mina egna prylar."
Favoritfärgen. "Jag mår bra av turkos, det påminner mig om havet."Favoritfärgen. "Jag mår bra av turkos, det påminner mig om havet."Favoritfärgen. "Jag mår bra av turkos, det påminner mig om havet."
1 AV 4
Hedvig Brobergs mysiga etta är ljus och full av glädje.
2 AV 4
Turkos är favoritfärgen.
3 AV 4
Illustratör. "Det är roligt att pryda hemmet med mina egna prylar."
4 AV 4
Favoritfärgen. "Jag mår bra av turkos, det påminner mig om havet."

"Turkos har en må bra-effekt på mig"

– Turkos har en må bra-effekt på mig, säger Hedvig.

I den ljusa  lägenheten i Gävle får både favoritfärgen och egna illustrationer ta  plats.

"Min lägenhet utstrålar glädje"

Här bor: Hedvig Broberg.
Gör: Studerar design och jobbar som illustratör.
Huset: Lägenhet på 36 kvm i centrala Gävle.
Det bästa med min lägenhet: Den är ljus och utstrålar glädje och att den är inredd med min egen konst.
Hemsida: hedvigbroberg.se.

Vill du vara med i LEVA & BO?

Är du stolt över ditt hem och vill dela med dig? Ta några bilder och mejla till oss: leva&bo@expressen.se. Publicerade bidrag belönas med en shoppingväska.

"Jag bor i en 36 kvm stor lägenhet i centrala Gävle. Jag hyr den av min halvbror men det är jag som har inrett lägenheten.

Jag gillar när man blandar gammalt, nytt, dyrt och billigt och får det till sin egen stil.

Lägenheten var vitmålad när jag flyttade in och det gör så att den upplevs som lite större.

Sedan har jag mycket ljusturkos som är en lugn färg som ofta påminner om havet. Turkos har en må bra-effekt på mig och det gör så att jag får en lugn och harmonisk känsla av att vara hemma.

 

De gamla möblerna har jag fått av farmor, som pinnstolarna och det runda bordet. Soffbordet och sängen har jag själv byggt av lastpallar som jag målat om i både vitt och turkost.

Jag älskar min arbetshörna med Kartellstolen i plast. Där trivs jag som fisken i vattnet framför min dator och ritplatta.

Alla illustrationer och tavlor är mina egna. Tavlan i köket har en inspirerande text som jag hittat på nätet. Tavlor med budskap får en att kämpa lite extra för det man vill ha här i livet.

Jag är besatt av inredningstidningar och älskar att hitta inspiration från andra som jag till slut gör om till mina egna.

 

Hade jag haft mer pengar så hade det stått en Eames-stol någonstans i lägenheten. Jag har en liten kärlek till vackra stolar.

Jag är mest nöjd med mina egna brickor och tavlor runtom i lägenheten. Brickorna är designade av mig för konditori Finess i Ljusdal och fjärilsbrickan finns att köpa vid beställning på mejl.

Det är roligt att ha sina egna prylar i ens hem. Jag blir så glad varje gång jag ser det som jag själv har skapat och åstadkommit. Det ger mig styrka att orka kämpa på mer för att ta mig dit jag vill."

 

Berättat för Susanne Ellingsworth