Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sköna spabad och badtunnor – 13 härliga tips

Skapa ditt eget mysiga spa i trädgården med härlig jacuzzi eller vedeldad badtunna och njut av utomhusbad året runt!

Vi tipsar om 13 modeller!

Emmy Lundström
Californian från Dimension One spas

1. Californian från Dimension One spas – Masserar hela kroppen

Pris: Från 163 400 kronor.

Mer info: folkpool.se.

En modell som rymmer sex personer och har ett liggsäte som man sitter tillbakalutat i samtidigt som man masseras med flera munstycken. Hela kroppen får en ordentlig knådning i detta spabad, alltifrån nacke till trötta fötter får sig en omgång. Utrustad med en frostvakt som startar pumparna automatiskt vid frysrisk.

 

Vega Select från Skånska byggvaror

2. Vega Select från Skånska byggvaror – Spa med många tillval

Pris: Från 78 995 kronor.

Mer info: skanskabyggvaror.se.

Spabad som går att anpassa efter dina behov. Välj färg både ut- och invändigt, antal sitt- och liggplatser samt om du vill ha stereo med bluetooth så du kan lyssna på musik samtidigt som du bubblar. Har ozonrening och frostvakt som skyddar mot isbildning i rörsystemet.

 

Panel från Skärgårdstunnan

3. Panel från Skärgårdstunnan – Ställ direkt på marken

Pris: Från 21 900 kronor.

Mer info: skargardstunnan.se.

Kom i gång och bada direkt med denna modell som levereras färdigmonterad och klar att placeras direkt på marken. Badets kar är tillverkat enligt samma princip som ett båtskrov. Finns i två storlekar som rymmer 4-5 alternativt 6-8 personer.

 

Regal från Skärgårdstunnan

4. Regal från Skärgårdstunnan – Både Jacuzzi & badtunna

Pris: Från 34 900 kronor.

Mer info: skargardstunnan.se.

Modellen Regal gör det möjligt att förena både utebadets vedeldade naturupp­levelse med spavistelsens jacuzzimassage. Uppvärmningen fungerar som en vanlig braskamin. Bub­belsystemet kommer som tillval och drivs av el. Träpanelen består av rödbrun furu. Går även att få undervattensbelysning.

 

Kallbadtunna rund från Nordkapp Foto: Tomas Preiksa / WWW.PREIKSA.COM

5. Kallbadtunna rund från Nordkapp – Svalka dig i kallt bad

Pris: Från 7 995 kronor.

Mer info: nordkapp.nu.

Om man har en bastu på tomten, men inte nära till ett bad, kan ett kallbad vara ett trevligt alternativ. Kallbadtunnan från Nordkapp är bunden i norrländsk gran, levereras monterad och är bara att ställa på plats utanför bastun. Tunnan rymmer två personer.

 

Nordic diamant från Balboa

6. Nordic diamant från Balboa – För kyligt klimat

Pris: 139 000 kronor.

Mer info: badspecialisten.se.

Ett utomhusspa som är anpassat för att klara vårt nordiska klimat. Badet, som rymmer 6-7 personer, har ett väl tilltaget sittdjup som gör att man slipper sitta med axlarna ovan vattenytan. Väl isolerat för en energisnål uppvärmning. Utrustad med led-lampa.

 

Sjusitsig badtunna från Sverigetunnan

7. Sjusitsig badtunna från Sverigetunnan – Tunna med gott om plats

Pris: 22 995 kronor.

Mer info: sverigetunnan.se.

Sverigetunnans sjusitsiga modell är en storsäljare. Enligt till­verkaren värms vattnet från 5-10 grader till 37 grader på mellan 1,5 och 2,5 timmar bero­ende på hur ivrigt det eldas. Tunnan är klädd i tryckimpregnerat trä­panel och själva tunnan går att få blå eller vit. Det krävs ingen monte­ring utan tunnan levereras i badfärdigt skick.

 

Relax från Balboa

8. Relax från Balboa – Kan användas alla årstider

Pris: 29 950 kronor.

Mer info: rusta.se.

Rymmer fyra personer och har 28 massagejets. Utrustad med vadderade kuddar, ishink, automatisk rening och belysning. Ett lättplacerat spabad som är extra isolerat för att klara det nordiska klimatet året om.

 

Pollux från Skånska byggvaror

9. Pollux från Skånska byggvaror – Justerbar massage

Pris: 52 995 kronor.

Mer info: skanskabyggvaror.se.

Bad som rymmer sex personer. Här går det att både sitta och ligga samtidigt som bubblorna ger skön massage. 32 massage­munstycken varav tolv går att justera. Undervattensbelysning, frostvakt och ozonrening ingår.

 

Terrass från Skärgårdstunnan

10. Terrass från Skärgårdstunnan – Sänks ner i bryggan

Pris: Från 17 900 kronor.

Mer info: skargardstunnan.se.

Modellen monteras nedsänkt i terrassen eller i bryggan. Kami­nen är placerad direkt i vattnet bakom skyddande träpanel, vilket innebär att all strålnings­värme går rakt ut i badvattnet. Som tillval finns reningsverk som gör det möjligt att behålla samma vatten säsongen ut i stället för att tömma och fylla varje gång.

 

Retreat från Nordic hot tubs

11. Retreat från Nordic hot tubs – Fördela bubblorna

Pris: 70 000 kronor.

Mer info: folkpool.se.

Bad med kompakta mått och en kraftig turbojet som fungerar som en flödes­reglerare - du kan koncentrera bubblorna till specifika säten eller fördela dem jämnt över hela badet. Är utrustad med två kaptensäten för extra komfort och massage. På motsatta sidan finns ett öppet säte med plats för två vuxna eller tre barn.

 

North star relax från Nordic hot tubs

12. North star relax från Nordic hot tubs – Klarar att stå kallt

Pris: 56 300 kronor.

Mer info: folkpool.se.

Ett välisolerat bad som är gjort för att kunna stå utomhus i kallt klimat. Rymmer fyra personer. Har 18 jetmunstycken där du kan justera hårdheten på massagestrålarna. Automatisk rening håller efter vatten­kvaliteten. Inbyggd led-lampa där du kan välja färg på belysningen.

 

Luxury 2.0 från Westerbergs

13. Luxury 2.0 från Westerbergs – Ger riktad massage

Pris: Från 140 000 kronor.

Mer info: westerbergs.se.

Ligg tillbakalutad och njut av massage i loungedelen eller inta någon av badets fem sittplatser. Modellen har 70 massagejets som går att rikta så att du kan fördela trycket och styra massagen. Ljudsystem finns som tillval.