Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Malin Persson är aktuell med en ny säsong av tv-programmet "Trädgårdstider" i SVT. "I avsnitt två gör jag bänar av gamla vattenrör", säger hon.
Foto: Max Tellving/SVT
2 AV 2
I nya säsongen kommer Malin ha ännu mer trädgårdsfokus.
Foto: SVT

"Trädgårdstider"-Malin hämtar massor av energi från trädgården

"Trädgårdstider" är tillbaka med en ny säsong och i år är temat engelska trädgårdar.

Inredaren Malin Persson är en del av kvartetten som tagit sig an uppgiften att få in den skånska trädgården i varje trädgårdsälskares bibel, The Yellow Book.

Emelie Strömfors

Hur har temat påverkat din roll?

Den här säsongen är jag mer i trädgården än tidigare. Jag gör även pyssel som man kan ha inne, det blir sticklingar och andra småprojekt men mina byggprojekt har mer trädgårdsfokus.

Malin Persson

Ålder: 37 år.

Bor: Sekelskifteshus i Malmö.

Gör: Stylist och programledare.

Aktuell: Med en ny säsong av Trädgårdstider som börjar sändas på SVT1 den 2 maj.

Instagram: @permalin.

Vad måste man ha för byggprojekt i en engelsk trädgård?

Jag och John Taylor har anlagt en stumpery med gamla rötter, mycket mossa och stora ormbunkar. Det blir lite som en uppochnervänd värld. Trolskt, älvor och väsen, tänk inspiration från John Bauer. Prins Charles har en av världens största stumperys, jag tror den är flera kilometer stor. Vår stumpery är inte så stor men vi har tagit inspiration därifrån.  

Vad betyder trädgården för dig?

Den betyder jättemycket. Den ger glädje och jag hämtar massor energi där. Det finns alltid grejer att göra men det finns också alltid tid för att bara ta det lugnt och njuta.

Du förespråkar en hållbar inredning, hur applicerar man det i trädgården?

De flesta av mina projekt är recyclingprojekt. Jag gör ofta om något gammalt, antingen genom att använda gammalt byggmaterial eller samma byggmaterial till fler projekt. Det älskar jag också, upcycling, att ta ett bruksföremål som har använts till något helt annat och ge det ett högre syfte. Man kan inte rädda hela jorden genom att använda gamla material men det skapar en trend som de stora kedjorna sedan kan haka på. Så jag tycker att man ska fortsätta inspirera även i det lilla. I avsnitt två gör jag bänkar av gamla vattenrör. De hade blivit över på ett bygge och vi fick dem till en billig peng. De var inte jättelätta att frakta men det är en annan historia.

LÄS MER: Maxa din pallkrage – 8 oslagbara tips