1 av 4: Från och med i dag kan du göra nya skatteavdrag
2 av 4: <p>Från i dag blir det möjligt att göra skatteavdrag för fler ruttjänster. <br></p> Foto: iStock
3 av 4: Bland de nya tjänsterna som ger rätt till rutavdrag finns trädgårdsarbeten som fällning och beskärning av träd och buskar, stubbfräsning, röjning av sly och kompostering. Foto: Colourbox
4 av 4 Foto: Tomas Södergren / EXP

Trädgårdsarbete ska ge rutavdrag

Från i dag blir det möjligt att göra skatteavdrag för fler ruttjänster. Det är ett resultat av migrationsöverenskommelsen – för att ge fler jobb till nyanlända.

Bland de nya tjänsterna som ger rätt till rutavdrag finns trädgårdsarbeten som fällning och beskärning av träd och buskar, stubbfräsning, röjning av sly och kompostering. Dessutom blir det rätt till avdrag för flytt av bohag mellan bostäder samt för en rad IT-tjänster.

 

LÄS OCKSÅ: 10 fakta om de nya reglerna för rut- och rotavdrag

Kan skapa jobb för nyanlända

Hur många jobb reformen kan skapa för nyanlända är däremot oklart. Johan Bissman, tillförordnad chef på utredningsenheten på Arbetsförmedlingen, tror att reformen kan skapa en del enklare jobb för nyanlända.

– Det är ingen gigantisk dammlucka som öppnas och löser sysselsättningen för väldigt många med en gång, men det kommer att få betydelse, även om det är svårt att säga i vilken utsträckning, säger han till Dagens Nyheter.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!