Trädgårdsarbete ska ge rutavdrag

1 av 4: Från och med i dag kan du göra nya skatteavdrag

<p>Från i dag blir det möjligt att göra skatteavdrag för fler ruttjänster. <br></p>

Foto: iStock

2 av 4: <p>Från i dag blir det möjligt att göra skatteavdrag för fler ruttjänster. <br></p>

Bland de nya tjänsterna som ger rätt till rutavdrag finns trädgårdsarbeten som fällning och beskärning av träd och buskar, stubbfräsning, röjning av sly och kompostering.

Foto: Colourbox

3 av 4: Bland de nya tjänsterna som ger rätt till rutavdrag finns trädgårdsarbeten som fällning och beskärning av träd och buskar, stubbfräsning, röjning av sly och kompostering.

Foto: Tomas Södergren / EXP

4 av 4

Från i dag blir det möjligt att göra skatteavdrag för fler ruttjänster. Det är ett resultat av migrationsöverenskommelsen – för att ge fler jobb till nyanlända.

Andra har också läst

Bland de nya tjänsterna som ger rätt till rutavdrag finns trädgårdsarbeten som fällning och beskärning av träd och buskar, stubbfräsning, röjning av sly och kompostering. Dessutom blir det rätt till avdrag för flytt av bohag mellan bostäder samt för en rad IT-tjänster.

 

LÄS OCKSÅ: 10 fakta om de nya reglerna för rut- och rotavdrag

Kan skapa jobb för nyanlända

Hur många jobb reformen kan skapa för nyanlända är däremot oklart. Johan Bissman, tillförordnad chef på utredningsenheten på Arbetsförmedlingen, tror att reformen kan skapa en del enklare jobb för nyanlända.

– Det är ingen gigantisk dammlucka som öppnas och löser sysselsättningen för väldigt många med en gång, men det kommer att få betydelse, även om det är svårt att säga i vilken utsträckning, säger han till Dagens Nyheter.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer