1 av 3: Finns det något vackrare än välblommande och friska rosor i trädgården? Och ännu vackrare kan du lär dig att samodla. Foto: Gettyimages
2 av 3: Sätter du vitlök bredvid rosorna kommer du få rosor som luktar mer och du kommer dessutom slippa många skadedjur, eftersom vitlöken håller många småkryp borta.
3 av 3: Så här vackra rosor kan du också få, med det hemliga tricket! Foto: Gettyimages

Därför ska du alltid plantera vitlök intill rosorna

Trädgårdstiderna är här. Kanske vill du också odla rosor!?

Men känner du till samodling? Här är odlarnas supertips.

Få rosorna att bli vackrare med hjälp av vitlök bredvid!

De som är erfarna trädgårdsarbetare känner till det här med samodling. Men det är inte heller helt säkert. Samodlar du så behöver du nämligen inte använda bekämpningsmedel eller konstgödsel vilka innehåller onödiga kemikalier och gifter. Och det vill man ju inte ha om det man odlar är något man ska äta eller ta in i huset.

 

LÄS OCKSÅ: 10 saker du måste veta om rosor 

Vitlökarna hjälper rosorna

Vad det handlar om är att man ska skapa en mixad trädgård och där utnyttja de olika tillgångarna som olika sorters växter, grönsaker och grödor har. Helt enkelt skapa harmoni mellan både natur och samhälle, och få ett mer stabilt ekosystem.

Det här tipset gäller just rosor, och då är tricket vitlök. Låter det konstigt? Kanske, men faktum är att det fungerar alldeles utmärkt och är något som proffsodlare använt sig av länge. 

Vad vitlöken gör är att hålla skadedjur borta som annars älskar att äta på dina rosor och deras blad. Dessutom hjälper vitlöken till att ge dina rosor en starkare rosdoft. Bra va!?

Och det är superenkelt. Det enda du behöver göra är att plantera vitlöken runt rosenbuskarna!

Foto: Gettyimages

 

LÄS OCKSÅ:

Nya trenden 2017 – odla TomTato! 

Sara Bäckmos bästa odlingstips till nybörjaren 

Så lyckas du med dina vackra dahlior