1 av 2: Det finns oändligt med husmorstips till din trädgård. Vad sägs om att använda tepåsar, blöjor eller äggskal för att din trädgård ska lbli ännu vackrare? Foto: Fotolia
2 av 2: Kaffesump gör dina växter superglada. Som bonus kan de avskräcka insekter och skadedjur.

9 oväntade tips för en ännu grönare trädgård

Vill du ha en riktigt prunkande trädgård?

Här är 9 enkla och smarta tips som gör att växterna blommar snabbare än någonsin.

1. Petflaska blir minidrivhus

Använd en plastdunk eller petflaska för att skapa ett minidrivhus till dina fröplantor. Kapa flaskan på mitten och ställ över plantan. När växten behöver luftning är det bara att skruva bort korken. Återbruk när det är som bäst.

 

LÄS OCKSÅ: Bästa husmorsknepen för din trädgård

 

2. Ta tillvara på regnvatten

Ta tillvara på regnvattnet i en tunna. Regnvatten innehåller låga halter kalk och passar därför utmärkt till en rad växter som inte gillar kalk, exempelvis hortensia, ljung och rhododendron.

 

3. Slipp ogräs med hemmagjort medel

Håll ogräset borta med ett hemmagjort och giftfritt ogräsmedel. Blanda 4 liter vinäger, 2,5 dl salt och 1 tsk diskmedel.

 

LÄS OCKSÅ: 10 oväntade saker du kan göra med ättika

 

4. Hjäp morätter med äggskal

Äggskal är fulla av kalk och näringsämnen – perfekt för växter som vill ha kalkrik jord, exempelvis bönor, kål och morötter. Krossa äggskalen och blanda i jorden. Det går också bra att så frön direkt i äggskal, knäck till skalet innan du planterar ut det bara. Här finns ännu fler smarta saker att göra med äggskal.

 

5. Blöjor är smarta i trädgården

Blöjor håller som bekant vätska bra. Perfekt att använda i ampelkrukor – håller jorden fuktig och förhindrar att den trillar ut. Här hittar du fler tips om hur blöjor kan hjälpa dig i trädgården.

 

6. Tepåsar ger jorden näring

Använda tepåsar och tesump är utmärka att slänga på komposten – en jordförbättrare som ger extra näring. Här finns ännu fler smarta tips med tepåsar.

 

7. Plantera rosor i potatis

Plantera rosor i hela potatisar. Potatisen ser till att stjälken inte får för mycket syre samt håller den fuktig och stabil.

 

8. Kaffesump gör växterna glada

Blanda näringsrik kaffesump direkt i jorden så blir dina växter glada. Som bonus kan det avskräcka insekter och skadedjur. Fler oväntat smarta tips med kaffesump? Titta här.

 

9. Vattna växterna i jämnt flöde

Se till att dina växter får ett jämnt flöde med vatten med detta enkla knep: Ta en använd petflaska som du sticker små hål i, fyll med vatten och stick ner i rabatten.

 

Källa: diply.com

 

LÄS OCKSÅ: 10 tips för att skydda din trädgård mot rådjur

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!