1 av 4: Solsken, regn, solsken - som ett brev på posten kommer sen skadedjuren. Foto: Fotolia
2 av 4: Har du sett en mördarsnigel kommer snart hela släkten, och fler därtill. Foto: Fotolia
3 av 4: Visste du att du kan bekämpa dem med något så enkelt som tejp? Foto: Fotolia
4 av 4 Foto: Fotolia

Slipp mördarsniglarna – med hjälp av tejp!

Solsken, regn, solsken - som ett brev på posten kommer sen skadedjuren.

Och har du sett en mördarsnigel kommer snart hela släkten, och fler därtill.

Men visste du att du kan bekämpa dem med något så enkelt som tejp?

Mördarsnigeln, eller spanska skogssnigeln om den också heter, är ett stort problem i de svenska trädgårdarna. De äter upp våra växter och odlingar, och lämnar dessutom slemmiga spår efter sig som kan vara svåra att få bort.

 

LÄS OCKSÅ: Pissenkla sättet att bli av med mördarsniglar 

Tipsen och metoderna på hur man ska bli kvitt dem är många och varierar stort. En del fungerar halvbra, andra lite bättre, och annat inte alls. Men i England har man nu hittat ett vapen som verkligen fungerar.

Magiska vapnet som verkligen fungerar

Lösningen och vapnet heter koppar. Antingen köper du koppartråd i järnhandeln eller en speciell koppartejp som säljs både på nätet och i trädgårdsbutiker.

 

LÄS OCKSÅ:  Jens uppfinning tar kål på 100 mördarsniglar i minuten 

Vad du gör är att vira koppar runt krukan, odlingskärlet, pallkragen eller, om det är en större växt, runt stjälken. Vad som sedan händer är att när mördarsnigeln kommer och nuddar metallen så får den en stöt och kommer inte att kunna ta sig förbi. Kolla bara så ingen kvist eller gren hänger ned, då kan de komma den vägen.

 

 LÄS OCKSÅ: Mördarsniglar – här är 15 blommor de skyr som pesten 

Foto: Fotolia

Slem och koppar skapar reaktion

Hur kommer då detta sig? Svaret är att mellan mördarsnigelns slem och koppar uppstår en reaktion som blir till en stöt som är så pass otäck att snigeln vänder om. Om sedan kopparn hålls ren från smuts och damm så kan effekten vara i flera säsonger. Har man tejp och klistret börjar släppa så kan man använda sig av häftpistol eller dubbelhäftande tejp. Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!