1 AV 7
Lekstugorna på lekmera.se kostar 12 000-50 000 kronor. Det finns färdiga modeller, men det går också att specialbeställa. Här är lekstugan Djursholm.
Foto: Toby Francis, www.lektema.se
2 AV 7
Den här lekstugan heter Vittinge.
Foto: Toby Francis, www.lektema.se
3 AV 7
Vittinge har lockpanel, lertegel och specialbeställt säkerhetsglas.
Foto: Toby Francis, www.lektema.se
4 AV 7
Specialbeställd lekstuga till en familj i Älvsjö.
Foto: www.lektema.se
5 AV 7
Vendelsö.
Foto: Toby Francis, www.lektema.se
6 AV 7
Jakriborg.
Foto: www.lektema.se
7 AV 7
Så här kan lekstugorna se ut inuti.
Foto: www.lektema.se

Se de här fantastiska lyxlekstugorna

Tobias hittade ingen lekstuga som var tillräckligt fin.

Så han byggde en egen som nu gör succé världen över.

Se de nya lyxlekstugorna som kändisarna älskar.

Allt började med att Tobias Francis, 40, föräldrar ville köpa en lekstuga till sina barnbarn. Men de kunde inte hitta någon som Tobias tyckte var tillräckligt fin.

– De var alla rätt fantasilösa, säger Tobias som alltid varit intresserad av arkitektur och vann SM i legobygge som 12-åring. Så jag bestämde mig då för att snickra ihop en stuga själv.

Fick massor av uppmärksamhet

Sagt och gjort. Alla blev jättenöjda med resultatet och Tobias lade ut den på Instagram och Facebook och fick massor av likes och positiva kommentarer. Och det inte bara från vänner.

– Plötsligt började folk höra av sig och fråga om jag hade fler till salu. För att testa marknaden lite mer lade jag på skoj ut den på Blocket för 15 000 kronor.

Hans vänner sa det var för mycket pengar men massor av folk hörde av sig och ville köpa. Där och då bestämde han sig att våga satsa och bildade bolaget Lektema.

Kändisar har köpt lekstugorna

– Detta var förra året och sedan dess har jag byggt på beställning. Det har varit helt hysteriskt och i dag har jag fyra anställda. Intresset avtog inte ens under vintern, och jag har redan ordrar på en miljon fastän säsongen knappt har börjat.

På listan över nöjda kunder finns bland annat en världskänd hockeyspelare som bor i Djursholm och vd: n för Sveriges största spelimportör. Men Tobias egna barn har inte någon lekstuga.

– Det är lite lustigt, säger Tobias. Men den första stugan som var deras blev kvar i Stockholm och radhuset när vi flyttade hit till huset i Uppsala. Och sen har det inte funnits tid.

 

Läs också: Här är världens dyraste och lyxigaste lekstugor

Kan få kopia på sitt eget hus

Stugornas inre mått varierar, de högsta har tre meter till nocken. Olika modeller och tillval gör också att priset varierar från 12 000 till 50 000 kronor. Vill man kan man även få en kopia på sitt eget hus.

Tobias säger att han vill uppmuntra alla att våga testa sina idéer, hur galna de än är, genom att till exempel lägga ut dem på Blocket.

– Då räcker det att ha ett exemplar men du får ändå någon slags uppfattning om intresset. Och hemsidan som jag har, den har jag gjort alldeles själv via Wordpress, fastän jag inte kan någonting om datorer!

 

Läs också:

 Här är huset vid sjön – för bara 450 000 kronor
 

 10 häftigaste minihusen du sett
 

 De sålde allt och byggde hus på 19 kvadrat