Snabbaste sättet att odla finaste tomaterna

Odla tomat är roligt. Men att vänta är jobbigt. Men det finns ett smart trick som gör att du får egenodlade tomater betydligt snabbare.

1 av 2: Odla tomat är roligt. Men att vänta är jobbigt. Men det finns ett smart trick som gör att du får egenodlade tomater betydligt snabbare.

Hitta ett sidoskott på den existerande plantan och se till att du inte tar av huvudstammen. När du har skurit loss skotten, sätt dem i en vas med vatten och låt vara på en solig plats i ungefär en vecka. Då kommer du snart att se rötterna växa. Sedan är det bara att plantera i jord.

Foto: Nina Bergström

2 av 2: Hitta ett sidoskott på den existerande plantan och se till att du inte tar av huvudstammen. När du har skurit loss skotten, sätt dem i en vas med vatten och låt vara på en solig plats i ungefär en vecka. Då kommer du snart att se rötterna växa. Sedan är det bara att plantera i jord.

Vem vill inte äta sina egenodlade tomater?

Det enda jobbiga är väntan på godsakerna.

Men det finns ett trick att få dem växa snabbare!

Andra har också läst

Finns det något mer ljuvligt än att plocka sina egna tomater och ta en tugga i det klarröda och saftiga? Tillreda sin egen sallad. Eller lägga dem på grillen. Det är sommar på riktigt.

 

HÄR kan du köpa dina tomatfröer!

Tricket utgår från en planta du redan har

Men så är det denna väntan på att de ska växa. Det kan ju ta veckor för en planta att gro.

Desto roligare är att vi har kommit över ett trick som gör att tillväxttiden förkortas avsevärt. Om du redan har en tomatplanta, kan du få nya plantor på så lite som en vecka!

Sätt skotten i vatten

Tricket är att hitta sidoskott på den existerande plantan och se till att du inte tar av huvudstammen. När du har skurit loss skotten, sätt dem i en vas med vatten och låt vara på en solig plats i ungefär en vecka. Då kommer du snart att se rötterna växa. Sedan är det bara att plantera i jord!

Ge dem extra vatten och solskydd för de första dagarna i trädgården. Det kommer att hjälpa växten att gå från vatten till jord utan att påverka tillväxten.

 

Källa: Goodhousekeeping.com

 

Läs också:

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer