Chilifrukten "Penis chili" säljs både i affärer och på nätet. Den har förstås fått sitt namn efter sitt speciella utseende.
1 av 3: Chilifrukten "Penis chili" säljs både i affärer och på nätet. Den har förstås fått sitt namn efter sitt speciella utseende.
Du kan köpa penischilin både som frö och som planta. På auktionssajterna säljs massor.
2 av 3: Du kan köpa penischilin både som frö och som planta. På auktionssajterna säljs massor. Foto: Tradera
Så här ser den annorlunda chilifrukten ut.
3 av 3: Så här ser den annorlunda chilifrukten ut. Foto: Tradera

Odla chili – här är den speciella penischilin

Penischili är chilisorten som får dig att tappa hakan – eller rodna.

Namnet säger nog allt.

Den ser nämligen ut som en liten penis.

Peter pepper, penispeppar eller penischili. Kär krydda har många namn. Penischilin är en chilifrukt med ett minst sagt annorlunda utseende. När den mognat och växt klart ser den ut som en penis.

 

LÄS OCKSÅ: Kerstin upptäckte mystiska fenomenet på ett träd i skogen

Penischilin blir 10 centimeter lång

Chilin kommer från Texas, Louisiana och Mexiko och har blivit väldigt populär. I USA är det vanligt att den torkas och används som krydda i pulverform, men den går även att äta färsk.

Chiliplantorna kan bli 70-100 centimeter höga och själva frukten blir 7-10 centimeter lång och är en ganska mild chilisort – men snäppet starkare än jalapeno.

 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du elda lagerblad hemma

Du kan odla den själv

Du kan odla din egen chilipenis. Frön finns att köpa i Sverige, både i affär och på nätet – på Tradera och andra auktionssajter säljs massor.

Chilifröet gror bäst vid 25-30 grader. Plantera om när plantan växt och rötterna utvecklats. Chilin trivs i soligt fönster, uterum, växthus eller utomhus i soligt och skyddat läge under sommartid. Vill du odla den under vintern krävs någon form av växtbelysning för att den ska trivas.

Vill du odla den här chilisorten kommer frukterna åtminstone ge dig och dina middagsgäster ett hett samtalsämne.

 

Källa: jalapeno.nu, thechillifactory.com

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!