Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Caroline byggde ett eget litet växthus med återbrukat material.Caroline byggde ett eget litet växthus med återbrukat material.Caroline byggde ett eget litet växthus med återbrukat material.
Caroline byggde ett eget litet växthus med återbrukat material. Foto: Anna Örnberg

Caroline byggde ett eget växthus till budgetpris

Premium När Caroline ville förändra trädgården började hon med ett växthus. Det blev första pusselbiten och inspirationen hon behövde för att lättare förvandla tomten från barnens lekyta till en vacker oas. Här visar hon upp sitt lilla vackra bygge och tipsar om hur du bygger ett eget växthus med liten budget.

Carolines och Magnus historia är välbekant. Det börjar med ett äldre hus i Timmernabben norr om Kalmar, följt av många år av renovering och byggnation samt en fullspäckad vardag med små barn. Studsmatta, bollspel på gräsmattan och begränsat med tid och ork.

Plötsligt en dag så hände det. Caroline lyfte blicken och började fundera på hur den omgivande gräsmattan skulle kunna utformas till något bättre. Just växthus brukar inte stå överst på listan, utan är en dröm som många uppfyller först efter att de har smittats av odlarglädje och blivit riktiga trädgårdsentusiaster. Den inredningsintresserade Caroline tänkte i andra banor. Precis som man först bestämmer var rummets största möbel ska stå och sedan arbetar utifrån det, så tänkte hon att ett växthus skulle vara som en praktmöbel för trädgården. Den viktigaste inredningsdetaljen – och den ville hon ha på plats först.