1 av 7: Daggkåpa. Foto: Gabriela Schaufelberger
2 av 7: Astilbe. Foto: iStock
3 av 7: Visste du att den spanska skogssnigeln har fått sitt namn mördarsnigel eftersom den är kannibal och gärna äter upp sina döda kompisar? Foto: Tomas Leprince
4 av 7: Pelargoner. Foto: Tomas Leprince
5 av 7: Fuchsia Foto: Anders Ylander
6 av 7: Vallmo. Foto: Johanna Lundholm
7 av 7: Exakt vilka växter som är deras favoriter har man inte lyckats konstatera men man vet att de gillar växter med lite starkare doft, exempelvis kryddor, tagetes och lök. Foto: Samuel Ahlin

Blommorna som mördarsniglar skyr som pesten

Mördarsniglar. Tror du att de äter allt i sin väg?

Då kan vi lugna dig. Det finns massor de inte gillar.

Här är 15 blommor som de faktiskt inte alls äter!

Visste du att den spanska skogssnigeln har fått sitt namn mördarsnigel eftersom den är kannibal och gärna äter upp sina döda kompisar? Dessutom är de hermafroditer, vilket innebär att de kan lägga otroligt många ägg och snabbt föröka sig. Och när de går fram i grupp tar det inte lång tid innan all grönska i trädgården försvinner, speciellt eftersom de inte heller är kräsna och slukar det mesta i sin väg.

LÄS OCKSÅ: Bästa knepen för att bli av med mördarsniglar för gott

Foto: Getty Images

Avskyr även bikarbonat

Exakt vilka växter som är deras favoriter har man inte lyckats konstatera men man vet att de gillar växter med lite starkare doft, exempelvis kryddor, tagetes och lök. Däremot vet man med bestämdhet att det finns flertalet växter de avskyr som pesten och aldrig äter, tvärtemot vad många tror. De avskyr även bikarbonat så det kan man utnyttja och hälla ut runt sina favoritväxter för att få ha dem i fred. Dock inte dessa.

Här är 15 blommor som mördarsniglar aldrig skulle stoppa i sin mun:

1. Astilbe
2. Daggkåpa
3. Daglilja
4. Flitiga Lisa
5. Flox
6. Fuchsia
7. Gullris
8. Kungsljus
9. Löjtnantshjärta
10. Nepeta
11. Stjärnflocka
12. Pelargon
13. Pion
14. Praktlysing
15. Vallmo

LÄS OCKSÅ: Slipp myror – med helt vanliga popcorn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!