Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Har du problem med dina växter där hemma? Då är det här knepet verkligen något för dig.Har du problem med dina växter där hemma? Då är det här knepet verkligen något för dig.Har du problem med dina växter där hemma? Då är det här knepet verkligen något för dig.
Blöjor – en sann räddare i nöden.Blöjor – en sann räddare i nöden.Blöjor – en sann räddare i nöden.
1 AV 2
Har du problem med dina växter där hemma? Då är det här knepet verkligen något för dig.
Foto: GETTY IMAGES
2 AV 2
Blöjor – en sann räddare i nöden.
Foto: GETTY IMAGES

Blöja hjälper dig att få ännu finare växter

Har du problem med dina växter och blommor?

Vill du spara pengar, har ont om tid eller glömmer bort att vattna?

Med den här lösningen får du en prunkande grönska ändå – babyblöjor!

https://www.youtube.com/watch?v=sXb8rJ8Rm3I

De flesta vet att blöjor är oerhört absorberande. Det är liksom hela poängen med dem om man säger så. Men har du någonsin tänkt på att blöjor kan användas till andra saker än att hålla barnet torrt?

LÄS OCKSÅ: 10 lättskötta växter som överlever utan ljus

Perfekt knep när du ska resa bort

Blöjor kan faktiskt användas i trädgården och blomkrukorna för att göra jorden superabsorberande.

Bor du i ett torrt klimat, går igenom en torka, glömmer bort att vattna, är bortrest mycket eller bara vill spara på vattenkostnader, är detta alldeles perfekt, för att inte säga lysande!

Gelén inuti blöjan är nämligen en form av plastkristaller som kallas polymer och säljs i trädgårdsbutiker överallt. Återanvänd blöjmaterialet och gör en trädgårdsgelé som är både miljövänlig, komposterbar och helt utan gifter. Det kan dessutom skära ned dina vattenkostnader till hälften.

LÄS OCKSÅ: Så överlever dina växter semestern

Odla med hjälp av blöjor är hur smart som helst.Odla med hjälp av blöjor är hur smart som helst.Odla med hjälp av blöjor är hur smart som helst.
Odla med hjälp av blöjor är hur smart som helst. Foto: Youtube

Gör en deg av bjöjans innanmäte

Om blöjan är ny eller begagnad spelar ingen roll. Häll på vatten i blöjan och riv sedan upp den och tag ut innanmätet. Knåda den så det blir en form av deg. En vuxenblöja ger hela 12 koppar med gelé! Sedan behöver du bara blomjord att mixa det med.

Nu har du en superabsorberande superjord som är ganska fluffig till dina växter! Plantorna kommer att hålla sig dubbelt så länge mellan vattningarna med dessa superkristaller i jorden. Något som sparar både tid och resurser. Dessutom håller det i jorden flera säsonger innan den behöver bytas ut.

Knåda blöjans innanmäte till en sorts deg.Knåda blöjans innanmäte till en sorts deg.Knåda blöjans innanmäte till en sorts deg.
Knåda blöjans innanmäte till en sorts deg. Foto: Youtube

Blöjorna fungerar till ännu mer

 Det är också perfekt till dina frön. Antingen blandar du fröna i jorden eller strör ovanpå, och vattnar. På en vecka har de börjat gro och växa utan att du har behövt bry dig alls.
 

 Använd massan på redan planterade blommor också. Gör bara ett hål i jorden mellan rötterna och tryck ned.
 

 Du kan även använda kristallerna till dina snittblommor som står i vatten. Lägg i 1 matsked socker, 1 matsked ättika och 1 tesked klorin i varmt vatten och häll sedan i vasen. Lägg i kristallerna som du skakat loss från blöjan och få en fantastisk effekt som ser ut som krossad is. Dessutom behöver den inte vattnas på länge.
 

Vem hade kunnat tänka sig att blöjor var användbara till blomjorden?Vem hade kunnat tänka sig att blöjor var användbara till blomjorden?Vem hade kunnat tänka sig att blöjor var användbara till blomjorden?
Vem hade kunnat tänka sig att blöjor var användbara till blomjorden? Foto: Youtube

LÄS OCKSÅ: Därför ska du hälla diskmedel i toaletten – magiskt knep