1 av 2: Körsbärsblommans dag är den 21 april 2018. Då är det event i Kungsträdgården i Stockholm och så få fort blommorna blommar vallfärdar flera tusen människor till "Kungsan" för att njuta av blommorna. Foto: Getty Images
2 av 2: När de rosa träden blommar är det ett riktigt tecken på att våren verkligen har kommit. Foto: Getty Images

Körsbärsblommans dag – så fint kan det se ut i Kungsträdgården

Lördag den 21 april 2018 är det den så kära och efterlängtade körsbärsblommans dag.

Så fort körsbärsblommorna blommar brukar tusentals människor vallfärda till Kungsträdgården i Stockholm, och titta på alla fantastiska, rosa träd.

Se här hur fint det kan se ut!

När himlen färgas rosa av körsbärsblommor vet man att våren är här på riktigt. När körsbärsträden blommar är förstås olika från år till år. 2017 slog körsbärsträden i Kungsträdgården, Stockholm, ut redan i början av april, medan våren låter vänta på sig lite 2018 – så i år får vi vänta lite till.

LEVA&BO:s konstgalleri: Se populära körsbärstavlan här! Begränsad upplaga

När är körsbärsblommans dag?

På körsbärsblommans dag den 21 april firas japansk kultur i Kungsträdgården, Stockholm, med mat workshops, aktiviteter och uppträdanden hela eftermiddagen – oavsett om blommorna börjat blomma eller inte. Kungsträdgården är nog Sveriges mest kända plats för körsbärsblommor, som någon gång i april brukar slå ut och bilda som en vacker himmel av rosa blommor.

LÄS OCKSÅ: Körbärsblommans dag ett fiasko – inga blommor!

Körsbärsträden blommar i Kungsträdgården – så fint kan det se ut:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!