Snyggaste budgetmöblerna till balkongen

Bygg ihop din egen modulsoffa eller varför inte ligga och gunga högt uppe bland takåsarna.

1 av 3: Bygg ihop din egen modulsoffa eller varför inte ligga och gunga högt uppe bland takåsarna.

Balkongmöbler ska gärna vara lätta att fälla ihop, flytta runt och ställa undan.

2 av 3: Balkongmöbler ska gärna vara lätta att fälla ihop, flytta runt och ställa undan.

Ett bord som hänger på balkongräcket tar upp minimalt med plats.

3 av 3: Ett bord som hänger på balkongräcket tar upp minimalt med plats.

Äntligen är det dags att flytta ut på balkongen! Vi listar 17 riktigt fina nyheter (som inte spräcker hela budgeten). Från färgstarka café-set och hängande bord till mysiga rottingsoffor. Här är finaste balkongmöblerna i budgetklassen.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Matplatsmöbler och café-set

Fällbara, stapelbara och lätta att flytta runt.  Matplatsmöbler till balkongen ska gärna vara lätta, små och smidiga. Här är våra favoriter. 

1. Stilren fällstol 

Fällstolen Fold it från Housedoctor är en smidig stol för balkongen som du enkelt fäller ihop och flyttar runt. Annons: Läs mer och köp fällstolen från House Doctor här (extern länk)

2. Budgetfavorit från Åhléns

Åhléns satsar på grått, mintgrönt och rosa i klassiska former i år. Det här setet i grått är en riktig budgetfavorit.  Annons: läs mer och köp möblerna här (extern länk).

3. Bänk för den lilla balkongen

Med en bänk kommer man långt. Ställ den utmed väggen om du har lite plats eller använd som extra sittplats vid bordet om du har en större balkong. Den här finns i en hel uppsjö av färger och kommer från Jotex. Annons: Läs mer och köp bänken från Jotex här. (extern länk) 

4. Fällstol i trä

Den fällbara stolen av eucalyptusträd ger en mysig naturlig känsla till balkongen.  Säljs i set om två. Annons: läs mer och köp trästolen från Ellos Home här (extern länk) 

5. Klassiska trämöbler
Hillerstorps klassiska set med fällbara möbler passar perfekt för solig frukost på balkongen.  Annons: läs mer och köp möblerna från Hillerstorp här (extern länk)

6. Möbelgrupp från Mio

Mios bord med två tillhörande stolar mixar hårt och mjukt med sina metallreden och mjukt flätade sitsar. Annons: Läs mer och köp gruppen här (extern länk) 

7. Möbelset från Ikea
Bordet och stolarna från Ikea är färgsprakande budgetfynd som passar in på de flesta balkonger.

8. Tropiskt balkong-set från Rusta
Rusta bjuder på tropiska känslor och pastelliga färger på sina balkongmöbler.

Smarta bord för den mindre balkongen

Den lilla balkongen är minst lika älskad som den stora. För att spara extra plats är ett hängande bord på balkongräcket ett utmärkt alternativ. Eller varför inte ett litet och lätt bord med handtag som du enkelt flyttar runt.

9. Hängande balkongbord från Granit

Granits stilrena balkongmöbler passar utmärkt för den lite mindre balkongen. Pallen kan du med enkelhet skjuta in under bordet som hänger på räcket för att spara extra plats. Annons: Läs mer och köp hängbordet här (extern länk)

10. Smidigt och flyttbart från Åhléns

Sidobord för utelivet som du enkelt flyttar med dig i handtaget. Perfekt att ha bredvid fåtöljen. Annons: läs mer och köp sidobordet här (extern länk). 

11. Brickbord från Ernst

Ett snyggt brickbord är lika fint inne som ute. Och när det blir dags att förvara det över vintern tar du bara upp brickan och fäller ihop ställningen. Busenkelt! Annons: Läs mer och köp brickbordet designat av Ernst här (extern länk)

12. Cafébord med marmorskiva

En riktigt gammal trädgårdsklassiker med modern marmorskiva. Med bara ett ben sparar du dyrbar balkongyta. Annons: Läs mer och köp marmorbordet från Brafab här (extern länk)

Sköna soffor

Visst blir det extra mysigt och ombonat med en soffa översållad av mjuka kuddar och dynor. En stor soffa är ofta svår att få in på balkongen men vi har hittat ett par guldkorn i den mindre storleken. 

13. Hopfällbar i underbar färg

Brafabs soffa är liten (80 cm bred) och lätt att fälla ihop när du inte använder den. Annons: Läs mer och köp den färgsprakande soffan här (extern länk).

14. Liten rottingsoffa

Soffan Tobago är en fin favorit i rotting från Ellos Home (136 cm bred). Annons:  Läs mer och köp rottingsoffan här  (extern länk).

15. Bygg din egen modulsoffa

Bygg ihop din egen soffa anpassad efter just ditt balkongutrymme. Att skapa ett minibord i mitten är ett smart knep för den som vill spara yta. Annons: Läs mer och köp modulsoffan här (extern länk)

Hängande favoriter

Vad sägs om att ligga och gunga uppe bland takåsarna? Vill du ha en mer bohemisk känsla på balkongen är en hängmatta eller hängstol ett perfekt alternativ.

16. Avslappnat i blått

Inred med kuddar, mattor och låt en hängmatta hänga rakt över balkongen. Hängmattan kommer från Granit. annons: Läs mer och köp den blå hängmattan här (extern länk) 

17. Hängstol

Svårt att få plats med en hängmatta? Satsa på en hängstol! Den här kommer från Ellos. Annons: Läs mer och köp hängstolen här (extern länk).

LÄS MER: Få vårfint ute! Så skapar du härligaste uteplatsen  

LÄS MER: Guide: Så budgetfyndar du trendiga inredningen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande