Här är våra bästa tips för att skapa Ernsts Kirchsteigers härliga uteplats!

Så här fixar du
Ernst Kirchsteigers uteplats

Ni missade väl inte premiären av sommar med Ernst? Vi blev inspirerade att mysa i trädgården. Här är våra bästa tips för att skapa Ernst Kirchsteigers härliga uteplats!

Emmy Lundström

En ombonad hörna i trädgården är ett måste under soliga sommardagar. I torsdagens premiäravsnitt av Sommar med Ernst på TV4, visade Ernst Kirchsteiger några enkla knep för att skapa myskänsla utomhus. Vi lät oss inspireras - här är Leva & Bo:s guide till hur du skapar sommarens härligaste utehäng!

 

1. Satsa på kuddar och plädar

Textilier ger en ombonad känsla. Förvara kuddar och filtar i en snygg träback så är de lätt att plocka in vid dåligt väder. Allt på bilden kommer från Broste Copenhagen.

 

2. Skapa många sittplatser

Fixa många platser att slå sig ner på - både i skugga och i sol. Hopfällbara kafémöbler är praktiska och går enkelt att flytta runt till dina favoritplatser i trädgården. Stol och bord, 249 respektive 399 kronor, från Åhléns.

 

3. Använd oväntade krukor

Varför inte använda ett badkar eller en rostig skottkärra att plantera favoritblommorna i. Här har inredningsbloggaren Frida Ramstedt, som bloggar på Trendenser, skapat fina miljöer tillsammans med Blomsterfrämjandet.

 

4. Satsa på klassiska blommor

Foto: Blomsterfrämjandet/Annika Christensen

Klassiska trädgårdsblommor fungerar alltid. Gör som Ernst och satsa på fina pelargoner, denna sort heter Violino.

 

5. Belysning är A och O

Ställ ut lyktor och häng upp ljusslingor i trädgrenar - mysbelysning är ett måste under sommarkvällarna. Inspiration från Åhléns.

 

6. Fixa sittplatser med bänkar

I Sommar med Ernst bygger Ernst Kirchsteiger egna bänkar. Denna variant från Ib laursen blir också ett vackert inslag på uteplatsen, 2159 kronor, Reforma Sthlm.

 

7. Skapa rum i trädgården

Gör som Ernst och avgränsa uteplatsen med en grön häck - eller en spaljé, skärm eller stenmur. Skärmväggen Stina kostar 1299 kronor och kommer från Ellos.

 

8. Framhäv kontrasterna

Foto: Blomsterfrämjandet/Frida Ramstedt

Ljuva blommor blir extra vackra när de paras med rustikt trä eller hård sten.

 

9. Plantera i blomlådor

Vill du inte bygga egna blomlådor, som Ernst gör i programmet, går det utmärkt att köpa i stället. Ernst har själv tagit fram blomlådor i plåt, 498 kronor, Royaldesign.se. Ett annat tips är att plantera i gamla äppellådor, du hittar dem bland annat hos Granit, 299 kronor.

 

10. Jobba på höjden

Foto: Ikea

I programmet visade Ernst hur man skapar en snygg ljusskrona genom att hänga lyktor från en gammal stege. Knepet går så klart lika bra att använda utomhus. Testa att spänna upp en gren över ett bord som du hänger ljuslyktor ifrån. Eller varför inte, som här, låta en gren vara praktisk förvaring för köksredskap i uteköket?