ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Så får du härligaste balkongen i sommar

När sommaren står för dörren vill vi göra balkongen så mysig det bara går. Och med all rätt – det blir ju som ett extratum på sommarhalvåret. Med mysig belysning, växter och textilier kommer du långt.

När sommaren står för dörren vill vi göra balkongen så mysig det bara går. Och med all rätt – det blir ju som ett extratum på sommarhalvåret. Med mysig belysning, växter och textilier kommer du långt.

1/3

Foto: Joachim Belaieff

På en liten balkong passar ett fint kafébord med stolar bra. Inred med mycket gröna växter och ljusslingor – så får du en härlig stund.

På en liten balkong passar ett fint kafébord med stolar bra. Inred med mycket gröna växter och ljusslingor – så får du en härlig stund.

2/3

Foto: Joachim Belaieff

En vattenkanna blir en fin inredningsdetalj.

En vattenkanna blir en fin inredningsdetalj.

3/3

Foto: Joachim Belaieff

Så får du härligaste balkongen i sommar

Att hänga på balkongen är ljuvligt under sommaren.

Men då vill man också att den ska vara mysig och ombonad.

Här får du 7 smarta tips hur du skapar en härlig känsla på balkongen!

Nu börjar det bli dags att göra balkongen redo för våren. Så fort solen tittar fram vill vi gärna flytta ut både frukostar, middagar och umgänge. 

 

Erbjudande från LEVA&BO Shopping: Unika odlingslådor i dansk design! Handla direkt i LEVA&BO:s webbutik – från 315 kronor 


Innan du börjar fixa i ordning din balkong kan det vara bra att fundera över vad du vill använda den till mest. Är det middagar, solning eller soffhäng i första hand? Kanske vill du helst av allt bara ligga där ute och läsa och då kan en hängmatta vara lämpligt. 

Oavsett vad och hur du gör, våga tänk utanför boxenx och sätt din personliga prägel!

1. Växter och blommor

Odlingslåda på hjul, Land garden. Klicka på plustecknet för att handla hos LEVA&BO Shopping.

 

En balkong utan växter eller blommor når aldrig sin fulla potential. Dränk den i så mycket grönt du bara kan. Krukor på golv och hyllor, i blomlådor och amplar. Det kan aldrig bli för mycket. 

Och varför inte ha några odlingar också, en liten örtagård? Tänk att kunna gå ut på morgonen och knipsa av lite basilika och dill, eller plocka en tomat.

 

LÄS OCKSÅ: Tipsen hur du lyckas med din kryddodling

2. Mysig belysning

Ljusslinga, Star trading. Klicka på plustecknet för att handla hos LEVA&BO Shopping.

 

Belysning är A och O. Det kommer att lyfta hela balkongen om du gör det på ett bra sätt. Använd med fördel flera och mjuka belysningar i stället för en skarp. Vill du ha mer romantiskt ljus, med lite känsla av att du befinner dig utomland, kan du skaffa ljusslingor. 

3. Mycket textilier

Foto: Cornelia Nordström

Svenskt ekologiskt fårskinn, Karlgbergs gård. Klicka på plustecknet för att handla hos LEVA&BO Shopping.

 

Textilier som kuddar, fårskinnsfällar och plädar är både dekorativt och värmande. Speciellt bra om man vill sitta ute på kvällarna som stundtals kan vara rätt kyliga i Sverige.

Glöm inte en eller flera mattor – för även om det är soligt kan det bli kyligt på balkonggolvet. Dessutom skapar det ett ombonat intryck. Trasmattor som är trendigt igen kan du hitta för några tior på loppis.

4. Levande ljus

Ljuslykta, Blomus. Klicka på plustecknet för att handla hos LEVA&BO Shopping.

 

Har du inte elektricitet på balkongen kan du dekorera med massor av levande ljus. Det kan man så klart göra ändå för att skapa mysig stämning. 

Stora ljuslyktor i mönstrat glas sprider ljuset bättre än mindre varianter. 

Solcellslampor ger också mysbelysning och är ett utmärkt och miljövänligt alternativ – finns i olika varianter och storlekar. 

5. Dekorera personligt

Konstkort av Karolina Palmér. Klicka på plustecknet för att handla hos LEVA&BO Shopping.

 

Jajamän, det går alldeles utmärkt att ha konst på balkongväggen, finns till och med speciell sådan som ska fungera utomhus. Detta ska ju vara ditt extrarum under sommaren och då gäller det att göra det mysigt.

Balkongväggar kan vara ganska trista. Så ett annat tips är att dölja dem med en fin skärmvägg i exempelvis bambu eller sätta upp hyllor med örter och prydnadssaker, kanske statyer, skulpturer eller en liten vattenfontän som skapar lugn?

6. Grill på balkongen – ett måste

Bordsgrill, Röshults. Klicka på plustecknet för att handla hos LEVA&BO Shopping.

 

Kolla upp vilka regler som gäller i ditt hus. Oftast brukar en elgrill eller en gasolgrill vara tillåtet på balkong. En sommar utan grillning är ingen riktig sommar. Det blir något att samlas kring och brukar uppskattas av både familjemedlemmar och gäster.

 

LÄS OCKSÅ: Grilla på balkong – här är reglerna som gäller 

7. Skapa privat sfär

Balkonglåda i våningar, Land garden. Klicka på plustecknet för att handla hos LEVA&BO Shopping.

 

Vill du minska insynen på balkongen för att få det mer privat så finns flera olika alternativ. En spaljé med klätterväxter, eller så köper du bambu av din lokala trädgårdsmästare eller ett byggvaruhus och sätter upp. Även tjockare tyger som tål vind och fukt kan göra det mysigt och insynsskyddat.

 

GÅ DIREKT TILL LEVA&BO SHOPPING!


ANNONS Odla.nu
Odla - false