Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

8 knep som hjälper dina krukväxter att överleva

Foto: Billionphotos.Com - Fotolia

1 av 2

Foto: Lydie Besançon

2 av 2

Det är vackert att inreda hemmet med krukväxter. Tyvärr händer det att blommorna dör i förtid. Här är de bästa knepen som får dina växter att leva längre!

Andra har också läst

1 Sjävvattnande

Sjävvattnande krukor hjälper dina växter att frodas, oavsett om du är hemma eller inte.

 

LÄS OCKSÅ: Så får du orkidéerna att blomma en gång till

2 Tillsätt ett filter

Innan du fyller din kruka med jord så lägg ett kaffefilter i botten. Filtret gör så att överflödigt vatten rinner genom dräneringshålet samtidigt som det håller smutsen borta.

3 Fika till blomman

När malet kaffe blandas med planteringsjord som är rikt på näringsämnen, kan det hjälpa dina växter att växa. Kaffe är även bra för kompostjorden.

4 Kottar i botten

Om du har kottar i trädgården så plocka några och täck botten på krukan med. Kottarna hjälper till med vattenavrinningen och krukan blir inte så tung att flytta på.

5 Använd tvättsvamp

Ett bra tips för dig som brukar glömma vattna är att placera en tvättsvamp i botten av krukan. Svampen samlar överflödigt vatten så att växten kan fortsätta dricka om du glömmer att vattna den.

6 Vattna med måtta

Vattna med måtta är den absolut bästa lösningen förstås, men ett bra alternativ när man är bortrest är att tillverka en egen sjävvattnare av en glas- eller petflaska.

7 Prova badkaret!

När du är bortrest kan du använda ditt badkar som ett terrarium. Placera växterna i badkaret och fyll det med några centimeter vatten. Täck gärna växterna individuellt med kemtvättspåsar för att hålla behålla fuktigheten.

8 Tänk på regnet

Förr i tiden brukade man sätta ut hinkar i regnet som man sedan använde för att vattna sina krukväxter med. Du kan även sätta ut lite mer tåliga växter när det regnar.

 

LÄS OCKSÅ: 10 underbara krukväxter – så sköter du dem