1 av 10: Tommy Hilfiger och hustrun Dee har inte bott länge i Plaza-byggnaden, och nu ska de sälja.
2 av 10: Matsalen är nästan överdådig. Här finns plats för många.
3 av 10: Rymligt vardagsrum med konst av Basquiat.
4 av 10: Utsikten från terrassen är inte att leka med.
5 av 10: Dee och yngste sonen i ett stilfulkt barnrum.
6 av 10: Kök med marmorbänkar och vackert golv.
7 av 10: Här uppe ligger lyxvåningen. Foto: Leif Brännström
8 av 10: "Eloise"-rummet med målningar av Hilary Knight.
9 av 10: Sällskapsrum med tavla av Andy Warhol.
10 av 10: Röda mattan vid entrén måste hållas fin.

Tommy Hilfiger säljer våning för 600 miljoner

Tommy Hilfiger, den amerikanske modemagnaten, säljer sin lyxlägenhet högst upp i Plaza-byggnaden i New York, för rekordhöga 580 miljoner kronor.

– Lägenheten har utsikt över Central Park och Fifth Avenue, en sådan lya kommer aldrig mer att byggas, säger Hilfiger till tv-kanalen CNBC.

Det är drömmarnas paradvåning, "ett slott i himlen", som Hilfiger själv beskriver sin superlyxiga lägenhet på Manhattans dyraste, adress.

Men Tommy Hilfiger, 63, och hans hustru, Dee Ocleppo, 46, har knappt hunnit bo in sin "himmelska borg" förrän man väljer att sälja.

Efter skilsmässan från första frun Susie gifte Tommy Hilfiger sig med Dee och köpte denna superlägenhet, med en boyta på 1 800 kvadratmeter på toppen av Plaza Hotel, för 200 miljoner kronor. Ett år, och stora renoveringar, senare började modemogulen och hans andra hustru bo in den nya lyan.

Ett palats i lägenhetsform med New Yorks mest storslagna utsikt.

Värdet har tredubblats på tre år

Takterrassen, som vetter mot Central Park är unik. Även med New York-mått mätt.

Efter tre år har värdet tredubblats.

– Men jag känner att det är rätt läge att sälja nu, säger Hilfiger till New York Post.

– New York har den hetaste bostadsmarknaden i världen just nu.

Men det är inte första gången som familjens penthousevåning läggs ut till försäljning. Tommy och Dee har testat två gånger tidigare men inte lyckats.

Enligt Hilfiger är det först nu som lägenheten, klassad som ett av de dyraste objekten i USA, är helt färdigställd.

Tommy Hilfiger säger till CNBC att han säljer eftersom familjen tillbringar allt mer tid på sin egendom i Greenwich, Connecticut strax norr om New York City.

– Vi flyttar eftersom mina yngsta barn går i skola där nu, säger han.

Fem badrum i lägenheten

Tommy Hilfiger, son till en guldsmed och tidigare butiksägare från den lilla staden Elmira i sydöstra delen av delstaten New York, har drivit sitt eget företag med bas på Manhattan i drygt 30 år.

När man renoverat klart berättade Hilfiger att hans idé med superlägenheten var att återskapa känslan av en svunnen epok, som det gamla Plaza.

– Den gamla världens charm, som det vara när Truman Capote höll hov och arrangerade "Black and White Ball".

I ett av rummen hänger också fotografen Harry Bensons svartvita bilder från Capotes mytomspunna fest på The Plaza.

Lägenheten har fyra sovrum och fem badrum. Mest karaktäristisk är den del som är byggt som en dom med en takhöjd på tio meter. Här har Hilfiger byggt sitt eget, så kallade "Eloise-rum", uppkallat efter den kända barnbokskaraktären Eloise som blev känd för att hon vållade enorm förödelse på The Plaza. Rummet har sedan väggmålningar som gjorts av Hilary Knight, som illustrerade "Eloise"-böckerna.

Lägenheten har också en fantastisk konstsamling från New York-konstnärer som Andy Warhol, Keith Haring och Jean-Michel Basquiat samt antika möbler och inredningsprylar, en del från hertigen av Windsor, och hans amerikanska hustru, Wallis Simpson.

– Fördelen med den här lägenheten är att man aldrig kommer att bygga ett hus som skymmer utsikten, Och det kommer aldrig någonsin att byggas ett hus som The Plaza, säger Tommy Hilfiger.

Tommy Hilfiger

Ålder: 63

Familj: Hustrun Dee Ocleppo, 46, och fyra barn, Alexandria, Richard, Elizabeth och Kathleen. Född och uppvuxen i den lilla staden Elmira i sydöstra delen av delstaten New York (nära gränsen till Pennsylvania).

Bor: Lägenhet i The Plaza samt på en egendom i Greenwich, Connecticut.

Sysslar med: Designer med egna etiketten Tommy Hilfiger.

Aktuell: Säljer sin "duplex-lägenhet" i The Plaza, New York, för närmare 600 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!