Titta in i Filippa K:s lyxiga etagevåning<br />

Trapphuset ingår i våningen.

Trapphuset ingår i våningen.

Vår svenska modedrottning Filippa K ska sälja sin fantastiska etagevåning mitt i Stockholm.

Titta in och se de vackra rummen och designmöblerna i bildspelet nedan!

Andra har också läst

Filippa Knutsson, grundaren av Filippa K, har bara bott i lägenheten i centrala Stockholm i drygt ett år, men ska nu sälja. Den lyxiga etagevåningen är på 340 m² och har 7 rum och kök, varav 4 sovrum. Nyligen renoverades hemmet av arkitekterna Björn och Marianne Aaro för Filippa Knutssons räkning.

Ihop med pojkvännen sedan åtta år, franske arkitekten Thomas Fourtané, har hon ett hus på Korsika och en lägenhet i Paris i mysiga Maraiskvarteren.

 

Våningen ligger två trappor upp i den vackra sekelskiftesfastigheten. Dess plan knyts samman av trapphuset som går hela vägen upp till den gamla råvinden. Den centralt placerade entrén har ett kapprum med tillhörande wc intill. Det stora karaktärsfulla köket är specialritat med komplett maskinell utrustning, dold förvaring och platsbyggda möbler såsom kökssoffa med grovt linnetyg och matbord i marmor – specialgjort av Björn Aaro för Filippa K.

Sällskapsytorna är mycket generösa med stor matplats och sittgrupp mot öppen spis. Bibliotek/arbetsrum har platsbyggd inredning. Ett härligt master bedroom med dold förvaring och integrerad badrumslösning fulländar våningsplanet.

 

På övervåningen en trappa upp har den råa vindskänsla bevarats med snyggt grovt golvtegel mot originalträ i taket. Här bor barnen, Nina, 18, Tom, 14, och Dylan, 11, i varsitt rum. Dessutom finns ett centralt allrum med stort bord för mysiga middagar och inbjudande vinkel med soffgrupp. Mot innergården vetter två stora altaner vilket ger en härlig öppenhet i våningsplanet. I fil ligger tre fina sovrum med bad- och duschrum på respektive flank.

Se fler bilder på mäklaren Skeppsholmen Sotheby's sajt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande