Tipsen som sänker dina energikostnader<br />

BILD SAKNAS

Att minska energiförbrukningen där hemma behöver inte vara svårt. Med energisnåla lampor och goda vanor kan du spara tusenlappar varje år. Ännu mer sparar du genom att byta fönster, byta värmesystem och tilläggsisolera på vinden.

Andra har också läst

För den som vill spara pengar kan det vara en bra början att ta kontroll över energiförbrukningen i hemmet. Bland de mer ambitiösa projekten finns åtgärder som att byta fönster och värmesystem. Och förstås tilläggsisolera.

– Att tilläggsisolera på vinden kan få ner dina uppvärmningskostnader med upp till tio, femton procent. Och har du ett gammalt uppvärmningssystem kan du förstås spara pengar genom att installera ett modernare system som är miljöanpassat och passar ditt hus och din familj, menar Helena Ahlkvist Johansson, handläggare på Energimyndigheten.

Byt ut skeva dörrar

Tätar du sedan kring dörrar och fönster sparar du ännu mer. Likaså om du byter ut eventuella, skeva dörrar där kalluften kan ta sig igenom.

– Och ska du då byta system kanske du klarar dig med ett alternativ som har lite mindre effekt. De här förändringarna är kloka att göra om du ändå ska bygga om eller renovera. Kom bara ihåg att ta in offerter från flera certifierade installatörer så att du kan jämföra deras erbjudanden.

Verkar det krångligt att tilläggsisolera, byta värmesystem och sätta i nya fönster? Ingen fara. Det finns massor av enkla åtgärder som du kan göra redan idag.

 

Av: Jacob Härnqvist

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande