Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 27 apr 2009 15:52

Uppdaterad 27 apr 2009 16:24

STORT TEST: Välj rätt grill

Bränn inte dina pengar på fel grill.
Gasol eller kol, stor eller liten, många finesser eller basic? Det finns mängder av grillar att välja mellan och det gäller att veta vad man är ute efter så att man inte väljer fel. Nedan finner du betyg och information om nio olika grillar som vi testat.

Scandy garden Nordic


Rejäl altangrill med tre brännare, integrerad tändare och termometer på grillocket – finesser som normalt bara finns hos dyrare grillar. Avställningsytor och skåp för tillbehör.
Pris: 3 995 kronor.
Läs mer: www.scandy.se

Teja smoker 1628 CC deluxeDet här är egentligen överkurs. En smoker är en kombination av grill och rök, alltså samma grundprincip som används när man röker kött eller fisk. Dyrt och avancerat men en garanterad ögonöppnare på grillpartyt i sommar.
Pris: 22 000 kronor.
Läs mer: www.bbqequipment.se

BBQ of Sweden kolgrill med hjul


Den grundläggande altangrillen. Du eldar med briketter, ställer själv in grillhöjden och manövrerar locket. Ventil på toppen sköter grovinställningen av temperaturen.
Pris: 599 kronor.
Läs mer: www.rusta.se


Scandy garden smart


Det här ett riktigt vettigt alternativ till engångsgrillen. Liten och smidig, går att fälla ihop men ändå ordentligt utrustad. Har vunnit flera tester. Den enda nackdelen jämfört med en engångsgrill är att du måste bära med dig gasolflaskan. I allt övrigt en riktig höjdare!
Pris: 1 250 kronor.
Läs mer:
www.scandy.se


OBH Nordica OBH 7117


Man måste inte grilla med eld. OBH Nordicas grill drivs via eluttaget. Fettet samlas upp i en behållare som du tömmer i avloppet. Smidigt, men framförallt utan mer os än nödvändigt, och ingen rök från briketter. Golvstativet medföljer. Men grillkänsla? Nja.
Pris: 1 425 kronor.
Läs mer: www.obhnordica.se


Grand hall 325


Stationär grill – de små hjulen uppmuntrar inte dragande längs grusgångar – med fyra brännare samt separat värmeplatta. Elektrisk piezotändare. Stekbordet är gjort i gjutjärn.
Pris: 5 000 kronor.
Läs mer: www.tretti.se

Weber summitSex brännare, termometer på locket och med en liten värmehållande brännare på sidan som tillbehör. Och, icke att förglömma, en rejäl prislapp. Perfekt
för dig som planerar stora grillpartyn i sommar.
Pris: 33 995 kronor.
Läs mer: www.weber-grill.se

Scandy garden barrel grill


Ett populärt sätt att tillverka sin egen grill är att såga itu ett oljefat och lägga ett galler ovanpå. Den här är redan färdigsågad (och härstammar väl egentligen inte från något riktigt oljefat heller), men principen är densamma. Stor glödbädd och rejält med grillyta. För entusiasten.
Pris: 1 090 kronor.
Läs mer: www.scandy.se

Hopfällbar grillFriluftsmänniska? Ibland har man redan elden, men saknar själva grillen. Den hopfällbara grillen är inget annat än en grillställning som du fäller upp över din campingbrasa. Inget lock, inga reglage, ingenting. Överhängande risk för brinnande biffar.
Pris: 69 kronor.
Läs mer: www.pinal.se

Relaterat