Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Stort test: Här är den bästa högtryckstvätten för ditt hem

Högtryckstvättar kan vara bra till att göra rent både det ena och det andra. Allt från att rengöra bilen till att gör fint på dina stenplattor hemma.

Råd & Rön har testat sju olika sorter. Här är den bästa!

Foto: Shutterstock

1 av 8

1. Test av högtryckstvättar

Tänk på det här när du ska köpa högtryckstvätt

Även med sprejmunstycket kan kraften från vattnet vara stark, och det gäller att tänka på vad du använder högtryckstvätten till. På ett mjukt underlag som trä är risken att det går flisor, eller att materialet skadas när vatten tränger in. Det gör att det är lättare för smuts och påväxt att fastna och betyder att det krävs tuffare rengöring nästa vår.

ANNONS: Bästa priserna på högtyckstvättar just nu – se Prisjakt  (EXTERN LÄNK)

Tillbehör till högtryckstvättar

Tillverkarna har tagit fasta på det problemet och säljer en lång rad olika tillbehör och munstycken till tvättarna. Terasstvätten – ett tillbehör som du monterar på din högtryckstvätt – är ett smart val eftersom den är skonsammare mot underlaget samtidigt som den minskar risken för stänk.

Så har testet gått till

Vi har testat hur snabbt tvättarna gör rent 1 kvadratmeter smutsiga plattor, både med ett sprejmunstycke och med ett roterande munstycke. Dessutom har vi monterat en av respektive tillverkares terasstvätt och sett hur snabbt den kan användas för att göra rent samma område.

Med sprejmunstycket och det roterande munstycket har vi också testat hur mycket skada högtryckstvätten gör på underlaget, samtidigt som den rengör effektivt. Testet gjordes genom att spruta bort färg som strukits jämnt på en frigolitskiva. Resultatet visar att det är betydligt svårare att göra rent utan att orsaka skada med det roterande munstycket jämfört med sprejmunstycket. Poängen i testet är från 1-10.

Klicka vidare för att komma till testet!


Av Jonas Ryberg/Råd & Rön
levabo@expressen.se 

1 av 8