1 av 4 Foto: Blocket
2 av 4 Foto: Blocket
3 av 4 Foto: Privat
4 av 4 Foto: Privat

Stort intresse när Jonas skänker bort fängelsebunkrar

Det kan vara den konstigaste Blocket-annonsen i år.

Jonas Fohlin skänker bort 7 stycken fängelsebunkrar. 

Ett annorlunda boende eller ett gigantiskt kassaskåp? 

Söker du ett udda boende, jordkällare, eller vill du kanske leka fängelse? Då har du en mycket annorlunda chans till fynd just nu. Jonas Fohlin i Brottby, Vallentuna, skänker nämligen bort 7 stycken riktiga fängelsebunkrar i betong! Helt gratis för den som hämtar en eller flera. 

LÄS OCKSÅ: Fredrik Paulún rear ut sitt hus med 5 miljoner 

I Blocket-annonsen står följande att läsa: ”Hej! Har 7 st fängelsebunkrar i betong. De väger cirka 10 ton styck och kan lätt lyftas med kranbil. De är bra som bensin- och oljeförråd, jordkällare eller dylikt. Bortskänkes mot avhämtning.”

– Det är rätt många som är intresserade och har hört av sig, men än så länge har ingen hämtat någon, säger Jonas till Leva & Bo. Senast i går var det en ideell förening som hjälper nyanlända och tänkte de skulle ha dem som sovplats åt de som jobbar ideellt.

LÄS OCKSÅ: 10 fantastiska sommarhus alla drömmer om  

Foto: Privat

Köpte 12 fängelsebunkrar för 1 krona

Jonas själv tog över 11-12 fängelsebunkrar av sin granne för en krona för ett par år sedan. En av bunkrarna har Jonas som förvaring till en dieseltank eftersom det är inbrottssäkert och han har blivit bestulen flera gånger tidigare. Men i dagsläget finns sju stycken bunkrar över som han vill bli av med. 

– De fungerar perfekt som friggebod om man panelar dem, och ställer man dem i en slänt och lägger jord över har man en riktig jordkällare då de har så tjocka väggar, säger Jonas till Leva & Bo. 

LÄS OCKSÅ: Kasta inte bort mördarsniglarna – ät upp dem 

Kassaskåp, gäststuga eller jordkällare?

Och ett perfekt jättekassaskåp är det så klart. Kan man inte bryta sig ut kan man så klart inte heller bryta sig in. Eller varför inte gäststuga eller lekstuga?I I bunkrarna finns både säng och bord. Samt dörr och fönster – med okrossbart glas och galler på. Bara fantasin som sätter stopp.

Grannen Ragnvald Andersson som är entreprenör köpte dem för 20 år sedan när häktet på Lidingö revs. Och några av dem har andra bönder i trakten för att förvara stöldbegärligt gods i. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande