Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson är trippelaktuell: med boken ”Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen”, ett nytt vin och ny säsong av ”Karl Fredrik på Österlen”Trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson är trippelaktuell: med boken ”Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen”, ett nytt vin och ny säsong av ”Karl Fredrik på Österlen”Trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson är trippelaktuell: med boken ”Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen”, ett nytt vin och ny säsong av ”Karl Fredrik på Österlen”
1 AV 2
”Kan nästan höra hovarna från hundratals år tillbaka”
2 AV 2
Trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson är trippelaktuell: med boken ”Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen”, ett nytt vin och ny säsong av ”Karl Fredrik på Österlen”
Foto: Gabriella Dahlman / Bonnier fakta

Storslagna planer 2022 för Karl Fredrik på Österlen – då börjar säsong 3

Trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson är aktuell med en bok, sitt tredje vin och storslagna planer för sin och sambon Petters trädgårds- och inredningsbutik Eklaholm.

Snart drar även en ny säsong i gång med det populära tv-programmet ”Karl Fredrik på Österlen”. 

Den 28 april börjar tredje säsongen av ”Karl Fredrik på Österlen” sändas på TV4. Hur har livet förändrats sedan du blev kändis med hela svenska folket?

– Jag har svårt att se mig som kändis, men jag är väl det antar jag. Jag var nyligen på en premiär i Stockholm där det var fullt med kändisar. Nanne Grönvall hade en stor håruppsättning med godis och jag frågade henne om jag fick smaka. Och då slog det mig, herregud är det så där det känns, alltså för andra när de ser mig.

Den 28 april drar den tredje säsongen av populära ”Karl Fredrik på Österlen” i gång i TV4.Den 28 april drar den tredje säsongen av populära ”Karl Fredrik på Österlen” i gång i TV4.Den 28 april drar den tredje säsongen av populära ”Karl Fredrik på Österlen” i gång i TV4.
Den 28 april drar den tredje säsongen av populära ”Karl Fredrik på Österlen” i gång i TV4. Foto: Peter Knutson/TV4

Aktuell med säsong 3 av Karl Fredrik på Österlen 2022 i TV4

Namn: Karl Fredrik Gustafsson.

Ålder: 35 år.

Familj: Sambon Petter Kjellén, fyller 40 i maj, hunden Hamlet och katterna Leopold och JC.

Gör: Florist, trädgårdsmästare och tv-profil.

Bor: Eklaholm på Österlen.

Aktuell: Boken ”Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen”, släpper sitt tredje vin, ”Karl Fredrik Cava Organic”, och en tredje säsong med tv-programmet ”Karl Fredrik på Österlen” – TV4, torsdagar klockan 20 med start den 28 april.

Instagram: @karlfredrik.se

Du är aktuell med boken ”Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen”, kan du beskriva boken?

– Boken är en kärleksförklaring till mina blommor. Den visar min relation till växter, ärligt och avskalat. Det är en personlig, poetisk bok om allt det vackra som finns under alla årstider. Och man får se det genom mina ögon. Det är ingen handbok, även om det finns en del handfasta tips i den, men den är pedagogisk på ett härligt, inspirerande sätt.

Ni säljer både inredning och plantor i butiken på Eklaholm, har ni planer på att utveckla stället ytterligare?

– Ja, vi håller på att ombilda och renovera en ladugårdslänga på 450 kvadratmeter som finns här på gården. Den ska stå klar i juni. Det är en häftig lokal med industriell känsla och högt i tak. Här ska vi ha en stor fransk delikatessdisk, antikviteter och vintageprodukter blandat med våra krukor. 

Vad är det bästa med Eklaholm?

– Det är hårt arbete, men vi får mycket glädje och kärlek. Min roll har förändrats sedan folk vet vem jag är. Nu är jag mer en värd, en cirkusdirektör, som lotsar publiken och hälsar dem välkomna till en köpfest.

Ni har även köpt en 1930-talsgård. Vad ska ni göra med den?

Vi bor ju på Eklaholm, men det är också vår arbetsplats. Vi har öppet sju dagar i veckan och det finns personal på plats från klockan sex på morgonen och den sista går kanske vid nio på kvällen. Därför har det känts som om vi skulle behöva ett ställe som vi kanske kan bo på under sommaren och åka därifrån till jobbet, för att få lite privatliv. Det är svårt att koppla av när man bor så nära verksamheten. Vi vill kunna vara lediga och hålla på med det vi älskar, som blommor, plantor, baka och laga mat. Det nya huset ligger 50 minuter från Eklaholm. Vi håller på att renovera och fixa till det. Men tanken är inte att vi ska flytta dit, men vi behöver ett annat ställe för att inte ”tappa det” och gå under utan att kunna få vara oss själva mer privat.

Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjelldén träffades 2014. Förra året förlovade paret sig.Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjelldén träffades 2014. Förra året förlovade paret sig.Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjelldén träffades 2014. Förra året förlovade paret sig.
Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjelldén träffades 2014. Förra året förlovade paret sig. Foto: JONAS LUNDBERG

Hur träffades du och Petter?

– Vi träffades via nätet när jag flyttade till Malmö 2014. Förra året förlovade vi oss. Sedan förlovningen har vi nog kommit varandra närmare.

Hur är det att jobba och leva med sin partner?

– Vi tar inte varandra för givet, men det vi har ont om är tiden, som vi inte har. Vi har en affärsrörelse som tar nästan all vår tid. Vi behöver nog bli bättre på att uppvakta varandra, för hjulen snurrar så fort.

Hur uppvaktar du Petter?

– Vi hjälps åt med att uppskatta varandra. Jag kanske lagar mat som jag vet att han tycker om. Petter är duktig på att överraska med weekendresor och små utflykter. I maj, när Petter fyller 40, ska vi åka till Amalfikusten och fira honom.

https://www.instagram.com/p/CYbBpzKIQcO/?utm_source=ig_web_copy_link

Den 16 mars släpptes Karl Fredrik Cava Organic på Systembolaget. Berätta om ditt tredje vin?

– Det är en ekologisk cava som är torr och smakrik. Den passar som mingeldryck, till sallader, fisk och skaldjur.

Förra året släpptes Karl Fredrik Prosecco Rosé, hur har det gått? 

– Den har verkligen blivit en succé. Vi lanserade den på hösten och många tänkte att man kan väl inte dricka rosé då, det är ju en sommardryck. Men vi lanserade den som en mousserande vinterrosé, vilket verkligen har slagit igenom.

LÄS MER: Hemma hos Karl Fredrik – så rustade de upp ödegården på Österlen till pampigt drömhem 

Se även: