1 AV 2
Kvinnan hävdar att hon fått stressrelaterade problem på grund av störningarna.
Foto: Antonio Guillem Fernández / Alamy/IBL
2 AV 2
Foto: Perry van Munster / Alamy/IBL

Stör sig på grannens pruttar – vill få honom vräkt

En kvinna i Eskilstuna stör sig så mycket på grannens läten att hon vill se dem bli vräkta. 

Ett av skälen som hon tar upp i anmälan till hyresnämnden: att mannen i familjen ”släppt väder” så ljudligt att det blir störningar i hennes lägenhet, skriver Hem & Hyra.

I fyra års tid har kvinnan i ett hyreshus i Eskilstuna varit irriterad över ljud och störningar från familjen ovanför. 

Tidigare har hon gjort en anmälan mot familjen till hyresnämnden och begärt att de beordrar hyresvärden att flytta familjen till en annan lägenhet.   

Samtal med familjen hjälpte inte

Den anmälan slutade med att hyresvärden gjorde en skriftlig överrenskommelse med kvinnan där de gick med på att prata med familjen om de påstådda störningarna, skriver Hem & Hyra. 

Men det verkar inte ha hjälpt. Enligt en ny anmälan har störningarna fortsatt och nu har kvinnan fått nog och kräver i stället att familjen vräks. 

 

LÄS MER: 7 galna saker som gör grannarna ilskna

Colourbox

Har protokollfört högljudda pruttar

Enligt kvinnan har hon protokollfört ett tillfälle då mannen i familjen sittande eller liggande på golvet ”släppt väder” upprepade gånger. Någonting hon anser varit så ljudligt att det stört henne.

Familjen ska också kontinuerligt störa på så vis att mannen startar en borrmaskin mitt i natten, slänger golfbollar i golvet, demonstrativt går förbi kvinnans fönster och att hon ”besprutas närmast dagligen med sprayer av olika typer”.

De högljudda pruttarna tillsammans med de andra störningarna hävdar kvinnan har gett henne stressrelaterade sjukdomar, skriver Hem & Hyra. 

 

LÄS MER: 8 typer du känner igen från studentkorridoren

Tidigare grannar ska också ha stört sig

Hyresvärden har försökt få till ett medlingssamtal mellan grannarna, men ingen av dem är intresserade. I en kortfattad kommentar till den nya anmälan skriver de att de fullföljt sina åtaganden enligt överrenskommelsen som gjordes förra gången ärendet behandlades.

Ingen annan granne i huset har klagat på oljudet, men enligt den klagande kvinnan störde sig ett par som tidigare bott i huset på den anmälda familjen. 

Som bevis för det har hon i anmälan skickat med en skrivelse från det paret. I den hävdar paret att den anmälda familjen varit störande då de bland annat stampat i golvet och spytt ned för fönstret.

LÄS MER: Det retar vi oss på med våra grannar