ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Stockholm furniture fair – här är alla trender

Stockholm furniture fair – här är alla trender

Stockholm furniture and light fair har slagit upp portarna. Över 700 utställare visar här hur vi kommer inreda hemmen framöver.

Färg och ljusa träslag är de två tydligaste trenderna på årets möbelmässa. Men fler möbel- och belysningstrender är på gång.

LEVA & BO har förstås trendspanat i mässhallarna. Här hittar du alla bilder.

Stockholm furniture and light fair är världens största mässa för skandinavisk möbel- och ljusdesign. Här visas inredning och belysning för både hemmet och offentlig miljö.

I år har en av Storbritanniens mest inflytelserika kvinnor inom design, Ilse Crawford, fått inreda en utställning, en lounge i möbelmässans entréhall. Ilses tanke är att här ska besökaren kunna vila och reflektera.

Ilse Crawford är Guest of Honour

Ilse Crawford har bland annat startat brittiska ELLE Decoration och varit vice president på Donna Karan Home. Nu har hon sin egen designbyrå i London.

Utställningen har Ilse utformad som ett tecken i tiden, inredd för att lugna våra ständigt uppkopplade själar.

Här hittas naturmaterial som trä, kork och flätade korgar. Och det allra trendigaste i inredningsväg, nämligen massor av gröna växter.

Ilse Crawford är känd för att skapa miljöer där människan känner sig bekväm. Att även offentliga utrymmen ska kunna kännas trevliga och som hemma.

Designar för Ikea

Hon har haft flera stora designuppdrag, även i Sverige, och i augusti är det dags för möbeljätten Ikea.

I hennes utställning på möbelmässan finns smakprov ur den kommande kollektionen för Ikea, Sinnerlig.

Kollektionen passar väl in utställningen. Det är prylar av naturliga material med en taktil och handarbetad känsla. Det är kraftig, glaserad keramik i form av kannor i gröna toner och svarta krukor. Det är flätade korgar, glas med korklock och lampor med korkdetaljer.

Trendigt hemmakontor

En annan som är inne på samma spår är trendexperten Stefan Nilsson. Han har gestaltat ett modernt hemmakontor i årets trendutställning. På kontoret ska man både kunna logga in och logga ut.

Grafiska mönster varvas här med lugnande gröna växter. Färgskalan är grön och trendigt roströd.

 

Brända toner

De brända röda tonerna är en stor kommande trend. Vi kommer allt längre bort från de helvita hemmen. Färgskalan är mustigare, nu syns inredning i kryddiga toner som olivgrönt, orange, rött och mörkblått. På möbelmässan hittas även inredning i årets trendfärg, vinröda Marsala.

 

Andra trendspaningar på Möbelmässan:

  • Färg. Nu kommer allt starkare färger. Många tillverkare har till exempel valt att göra en röd fåtölj i år. En solitär möbel som fungerar som ett utropstecken!
  • Ljust läder. Ofärgat läder syns på allt från fåtöljer till inredningsdetaljer.
  • Ljusa träslag. De ljusa träslagen dominerar, och redan ljusa träslag behandlas ibland för att bli ännu ljusare, till exempel vitpigmenterad ek.
  • Tyglampor. Nu ska ljuset silas genom vackra skira tyger. Stora linnelampor gäller.
  • Ombonat. Fåtöljer och sänggavlar har omfamnade ryggar. Soffor har höga ryggar och bulliga armstöd.

 

Möbelmässan är öppen för allmänheten lördagen den 7 februari.

 

Missa inte bilderna från Möbelmässan!

Här är allt du behövera veta om Stockholm furniture fair!

Relaterat