Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 feb 2016 15:30

Stockholm Furniture fair – allt du måste veta

<span>Trendutställningen 2016/17 är gjord av  formgivaren Emma Olbers, finska inredningsstylisten Susanna Vento och danska inredningsstylisten Christine Rudolph. De kommera att gestalta var sin miljö i mässans Trendutställning på temat Nature is back for good!</span>

Trendutställningen 2016/17 är gjord av  formgivaren Emma Olbers, finska inredningsstylisten Susanna Vento och danska inredningsstylisten Christine Rudolph. De kommera att gestalta var sin miljö i mässans Trendutställning på temat Nature is back for good!

1/3

Foto: Stockholmsmässan

<span>Möbelmässans Guest of Honour 2016 är den brittiska designstudion Barber &amp; Osgerby.</span>

Möbelmässans Guest of Honour 2016 är den brittiska designstudion Barber & Osgerby.

2/3

Foto: Stockholmsmässan

På möbelmässsan Stockholm Furniture Light Fair visas både möbler och belysning. Möbelmässan är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här blanka lampor och möbler från Tom Dixon.

På möbelmässsan Stockholm Furniture Light Fair visas både möbler och belysning. Möbelmässan är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign. Här blanka lampor och möbler från Tom Dixon.

3/3

Foto: Susanne Ellingsworth

Möbelmässan Stockholm Furniture Fair är världens största mässa för skandinavisk möbel- och ljusdesign. 2016 pågår mässan 9–13 februari.

Stockholmsmässan i Älvsjö arrangerar Stockholm Furniture & Light Fair en gång om året. Mässan är i första hand till för branschfolk, men en dag har de öppet för vanliga besökare.

Dags för årets möbelmässa! Den 9–13 februari 2016 intar Stockholm Furniture & Light Fair hallarna på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Här visas inredning och belysning för både hemmet och offentlig miljö.

Möbelbranschen och formgivare premiärvisar ofta sina nyheter på möbelmässan. Både klassiska kontorsmöbler och spjutspetsdesign visas på cirka 70 000 kvadratmeter.

Runt 700 företag ställer ut och mässan har cirka 40 000 besökare. Mässan har ett stort utbud av Skandinaviska möbler och utbud och design för kontor, badrum och kök. Även det senaste inom belysning och ljusteknik visas.

Expressens inredningstidning LEVA & BO är förstås på plats varje år och bevakar alla kommande nyheter och inredningstrender.

 

LÄS OCKSÅ: Här är heta trenderna på möbelmässan 2016

Guest of Honour

Möbelmässans Guest of Honour 2016 är den brittiska designstudion Barber & Osgerby. De är kända för sina möbler, sin industridesign och arkitektur. I år har de fått uppdraget att utforma en lounge på Stockholmsmässans entrétorg.

 

Andra arrangemang 2016 är:

Greenhouse

Här kan nya designtalanger visa sina prototyper för möbel- och belysningsbranschen. Designstudion Form Us With Love utformar Greenhouse, Stockholm Furniture & Light Fairs hall för unga och oetablerade formgivare.

Established

Nytt för i år är att Stockholm Furniture & Light Fair har skapat ett nytt område för etablerade formgivare och designstudior, Established. Syftet är att främja mångfalden i branschen och gynna formgivares egna småskaliga produktioner.

Trendutställningen 2016/2017

Formgivaren Emma Olbers, finska inredningsstylisten Susanna Vento och inredningsstylisten Christine Rudolph från Danmark har bjudits in att gestalta var sin miljö i mässans Trendutställning på temat Nature is back for good!

Allmänhetens dag

Lördagen den 13 februari kl. 13.00 hålls designauktionen Fair For Hope. Det är ett nytt samarbete mellan organisationen Econef och Stockholm Furniture & Light Fair där alla intäkter går till Econefs barncenter i Tanzania.


Möbelmässan är öppen för allmänheten lördagen den 13 februari. Mer information finns på stockholmfurniturelightfair.se.


Hashtaggar i år är #2016sff och #2016sdw.

 

LÄS OCKSÅ: Se trenderna från Stockholm Furniture fair 2015

Relaterat