Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Stjärnorna på slottet får sällskap av spöken<br />

Årets deltagare i "Stjärnorna på slottet" vet inte vad de har att vänta sig... Här är Özz Nüjen, 39, Harriet Andersson, 82, Örjan Ramberg, 66, Helena Bergström, 50 och Riclard Wolff, 56.

Foto: Sara Strandlund

1 av 4

Bjärsjölagårds slott, där programmet spelas in, ligger en mil norr om skånska Sjöbo. Här spökar en av de före detta ägarna, sägs det.

Foto: Sara Strandlund

2 av 4

Malin Berghagen, 48, har också varit i kontakt med "andra sidan". Under en inspelning av "Andarnas makt" som Malin programledde, kände hon plötsligt en märklig närvaro. "Vi hade en ande på besök", har hon sagt.

Foto: Sigge Klemetz

3 av 4

Tommy Söderström, 45, hockeyproffset som var med i SVT:s "Mästarnas mästare". När programmet spelades in fick stjärnorna bo i ett hemsökt hus – om man ska tro hockeyproffset.

Foto: Roger Tillberg

4 av 4

Fem nya stjärnor har flyttat in på slottet – och förhoppningsvis är de inte speciellt mörkrädda. I år tvingas de nämligen dela rum med spöken.

– De vet inte vad de har att vänta sig, säger Birgitta Folkesson, verksamhetschef på slottet.

Andra har också läst

Sedan starten 2006 har "Stjärnorna på slottet" gjort succé hos tv-tittarna. Och skrämt slag på deltagarna.

Många av slotten som hyrs för att spela in serien är inte bara storslagna byggnader med imponerande omgivningar – de sägs även vara tillhåll för besökare från "den andra sidan". Något som flera stjärnor i föregående säsonger har vittnat om.

Lill-Babs fick besök av ett snällt spöke

En som fick oväntat besök på rummet var Barbro "Lill-Babs" Svensson, 76.

– Det var ett snällt spöke. Det klappade mig på kinden på nätterna, berättade hon för Expressen efter inspelningarna på Bäckaskogs slott 2012.

Även Peter Stormare, 60, fick övernaturliga vibbar under sin vistelse på Trolleholms slott, där den andra säsongen spelades in 2008.

– Jag väcktes av att det var en liten hund och en kvinna i rummet, berättade han för Aftonbladet.

"Du ser ingenting, men du känner draget"

När Extra besöker Bjärsjölagårds slott under inspelningarna av kommande säsong, får vi veta att stjärnorna knappast är ensamma i slottets södra flygel.

– Du ser ingenting, men du känner draget, berättar verksamhets­chefen Birgitta Folkesson.

– I den södra flygeln är det mest aktivitet. Jag har känt obehag flera gånger... De vet inte vad de har att vänta sig.

Varken Örjan Ramberg, 66, eller Özz Nûjen, 39, är speciellt oroliga inför de kommande nätterna på slottet. Harriet Andersson, 82, är däremot inte främmande för att bekanta sig med spökena.

– Jag har upplevt ett par saker i gamla hus, någonting kan det nog vara som svävar omkring. Vart tar alla själar vägen efter alla människor som dör?, säger hon.