Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ali Bjelkerud Al-zubaidi vill varna andra som kanske har speglar liggande hemma för vad som kan hända om solen lyser på dem.Ali Bjelkerud Al-zubaidi vill varna andra som kanske har speglar liggande hemma för vad som kan hända om solen lyser på dem.Ali Bjelkerud Al-zubaidi vill varna andra som kanske har speglar liggande hemma för vad som kan hända om solen lyser på dem.
1 AV 2
"Jag trodde att det spökade”
2 AV 2
Ali Bjelkerud Al-zubaidi vill varna andra som kanske har speglar liggande hemma för vad som kan hända om solen lyser på dem.
Foto: Privat

Ali vill varna andra – efter mystiska brännmärkena

Ali Bjelkerud Al-zubaidi, 33, hittade nya brännmärken på soffan under två dagar utan att komma på hur de hade hamnat där.

Sedan berättade dottern att det kunde vara spegeln på bordet som orsakade märkena.

– Jag trodde att det spökade, säger Ali, som nu vill varna andra.

När Ali Bjelkerud Al-zubaidi från Göteborg vaknade och kom in i vardagsrummet tillsammans med sin dotter på morgonen hittade han ett brännmärke i soffan. Han kunde se att tyget hade smält, men han kunde inte komma på vad orsaken bakom märket kunde vara.

– Jag tänkte, "helvete, vad har hänt", hur kan det ha brunnit?

Ali tänkte inte mer på det. Han hade flyttat lite på spegeln, men den stod fortfarande kvar på bordet i vardagsrummet. Nästa dag hittade han ett nytt märke i soffan och då började han på allvar att fundera på vad som höll på att hända. 

– Då undrade jag, "spökar det, eller vad är det som händer", säger han.

LÄS OCKSÅ: Mia har startat städkrig på hemmafronten

Två märken har soffan fått av solen som reflekterades från spegeln på bordet.Två märken har soffan fått av solen som reflekterades från spegeln på bordet.Två märken har soffan fått av solen som reflekterades från spegeln på bordet.
Två märken har soffan fått av solen som reflekterades från spegeln på bordet. Foto: Privat

Dottern berättade att de hade experimenterat med ljus i skolan

Det var då som Alis nioåriga dotter kom på vad orsaken bakom märkena kunde vara.

– Hon berättade att det kunde vara spegeln som gjorde att det brann och att de hade experimenterat med det i skolan, säger Ali och fortsätter.

– Jag provade själv med en bok och det fungerade. Det blev precis som med ett förstoringsglas. Jag hade tur, om strålen hade riktats mot en gardin, då hade nog allting brunnit upp.

LÄS OCKSÅ: Monica tröttnade på byggvaruhusets reklam – tog saken i egna händer

"Den ligger någonstans där det är mörkt nu"

Spegeln är gammal och har funnits hemma hos familjen länge utan att de drabbats av något liknande. Men nu vill Ali varna andra för riskerna med att ha speglar stående framme i solen.

– Spegeln ligger någonstans där det är mörkt nu. Jag vill nå ut med den här informationen, för det är nog inte många som tänker på att speglar kan orsaka bränder. När jag ringde upp hemförsäkringen så var de väldigt förvånade, säger Ali.