1 av 7: Stol i gammal stil. Leksandsstolen Dalhalla finns i flera färger, 2 915 ­kronor, ­dalarnadesign.se.
2 av 7: Finns i två storlekar. Stekgrytan med lock, av gjutjärn och med matt emaljerad insida, 3 liter, 379 kronor, och 5 liter, 479 kronor, ikea.com.
3 av 7: Klassiker på spisen. Den franska gjutjärnsgrytan från Le Creuset finns i många färger och former. Den gula på bilden rymmer, 3,3 liter och kostar 1 599 kronor. 6,3 liter, 2 299 kronor, bagarenochkocken.se.
4 av 7: Enkel och ­dekorativ. Ingegerd Råmans glödlampa finns i olika utföranden, 269 kronor­, royaldesign.se. Foto: Jonas Lindström
5 av 7: Färgglatt durkslag. Låt redskapen hänga framme, durkslag, 99 ­kronor, ahlens.se.
6 av 7: Rustik kanna. För blommor eller dryck, kanna från danska Ib Laursen, 170 kronor, broarne.se.
7 av 7: Glasburkar. Förvara saker framme i burkarna med spännlock, från 29 kronor styck, lagerhaus.se.

Sofia Franssons  guide till stilen

De bästa idéerna från det omgjorda köket på Värmdö.

Sofia Franssons 3 tips för att fräscha upp i köket
1. Rensa och städa. Släng bort gammal mat och rensa i skåp, lådor och skafferi. Köp billiga korgar och burkar och sortera. Ändra på diskbänken, ta bort det du inte använder. Köp en ny, snygg brödrost eller en snygg bricka och en ny köksmatta.
2. Byt handtag eller knoppar på skåpen. Enkelt och relativt billigt. Byggfabriken.com har ett stort sortiment i gammal stil.
3. En serveringsvagn är en praktisk och snygg lösning på förvaringsproblem. Vagnen Bygel har tre plan för prylar och livsmedel. Ovansidan kan vändas och användas som bricka, 249 kronor, ikea.com.

Aktuellt just nu