Skrivbord, tangentbord, kaffeautomaten... Vi avslöjar ytorna på ditt jobb där det bor mest bakterier. Foto: Istock

Snuskiga platserna du ska undvika på jobbet

Kontor kan se kliniskt rena ut – men det betyder inte att de är det. 

I stället kan de vara riktigt äckliga.

De kan till och med sprida förkylningar – så det skadar inte att ha koll på vilka platser du ska hålla rent på – eller undvika helt.

Du kanske jobbar på ett kontor – tänk på alla saker och ytor du kommer i kontakt med under en arbetsdag. Tangentbordet, mikrovågsugnen, dörrhandtagen till toaletten... Vem mer kommer i kontakt med dem och vad har de rört vid innan? Nej, du vill nog helst inte tänka på det för det är en jobbig tanke – men det är bra att veta. Bacillerna flödar som på en förskola!

Här avslöjar vi ytorna på ditt kontor som är i samma äckel-klass som toasitsen. Du kanske tänker att du mår bra – men tänk igen på alla de gånger du blivit förkyld. Det kan ha varit på grund av de här sakerna. 

Foto: Shutterstock

1. Knappar på försäljningsautomater

Kaffemaskiner och försäljningsautomater är trevliga att ha på jobbet om man är sugen på något gott, men det är många som rör vid knapparna på dem. Detta resulterar i att de är indränkta i bakterier. Så antingen låter du bli godiset – eller så gör du rent knapparna innan du använder dem.

2. Köket – mikron, kylskåpsdörren och handtag till kranen

I köket finns flera bakteriehärdar. Alla människor hämtar och värmer matlådor och annat. Bovarna är kylskåpsdörrar och handtagen på mikrovågsugnar. Handtag överlag verkar vara bakteriehärdar då handtag på kranen i köket och på toaletten ofta är väldigt smutsiga. 

3. På skrivbordet – det smutsigaste av allt

Ditt skrivbord är förmodligen den platsen där du tillbringar mest tid – men det är också en plats som kan göra dig sjuk. Näst smutsigast är, naturligtvis, din mus och ditt tangentbord. Och tänk då på hur smutsigt det är om du dessutom delar skrivbord med andra... Tyvärr är det smutsigaste av allt också det som många anser är en av, om inte den mest, värdefulla ägodelen, mobiltelefonen. Den om något riskerar verkligen att göra dig sjuk så bara kom ihåg att torka av den med jämna mellanrum.

LÄS MER: Så rengör du din smutsiga mobil

LÄS MER: 11 saker du aldrig ska göra på jobbet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!