1 av 3: Här är smarta tricket som får ljusen att räcka längre – utan att du behöver släcka dem efter en kort stund. Foto: iStock
2 av 3: Se upp så att ljusen inte bara brinner genom mitten. Foto: Fotolia
3 av 3: Ger du tid för hela övre lagret att smälta räcker ljusen längre. Foto: Colourbox

Smarta tricket får dyra ljusen att räcka längre

Du har lagt ner mycket pengar på att köpa dyra lyxljus och vill så klart få dem att räcka så länge som möjligt.

Här är smarta tricket som får ljusen att räcka längre – utan att du behöver släcka dem efter en kort stund.

Låt ljusen brinna ordentligt första gången – då räcker de längre. Det oväntade men smarta tipset kommer från magasinet Look, som skriver att du faktiskt tjänar på att låta dina dyra lyxljus brinna ett tag.

Om du låter ljusen vara tända en kort stund smälter de bara i mitten, och du slösar bort allt ljus ute på kanterna. Därför ska du se till att du har gott om tid första gången du tänder ljusen.

 

LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du ett kaneldoftande ljus – perfekt julklapp!

Hela övre lagret ska smälta

När du låter ljusen brinna på hinner nämligen värmen sprida sig hela vägen ut till kanten så att hela det övre lagret hinner smälta. Blås alltså inte ut ljuset förrän hela täcks av smält stearin.

Om du gör på det här sättet kommer ljusen att brinna jämnt framöver – inte bara bränna genom mitten. Men se till att du har tid: Enligt House beautiful behöver du en timme per centimeter i ljusets diameter.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!