1 AV 2
Nu rensar Ikea bland gamla populära produkter som ska bort helt och hållet. Vill du ha dem har du fortfarande lite tid. Denna populära ”Star wars”-lampa till exempel?
Foto: Ikea
2 AV 2
... eller ett par barstolar till köket? Se 18 favoriter nedan som försvinner snart.
Foto: Ikea

Skynda fynda – Ikeas populära produkter som går ur sortimentet

Nu rensar Ikea ut bland populära produkter som försvinner helt.

Men än finns chans att köpa dem, och flera till reapriser dessutom. 

Här har vi valt ut 18 favoriter! 

1. Köksfläkt "Luftig"

Foto: Ikea

"Luftig" är en väggmonterad köksfläkt i rostfritt stål och med tre hastigheter. En klassisk fläkt med alla basfunktioner man behöver och en tidlös design i rostfritt stål som passar de flesta kök. Kan användas på två sätt; ansluten till en ventil eller med kolfilter för återcirkulation av luften. Fem års garanti. Bredd: 59,8 centimeter och djup: 47,1 centimeter.

Pris: 899 kronor.

2.  Stol "Bernhard"

Foto: Ikea

Stolen "Bernhard" utgår i färgerna mjuk grön och mjuk orange. Det förkromade underredet har en mjuk, stoppad sits i slitstarkt narvläder som åldras väl.

Bredd: 49 centimeter, djup: 50 centimeter och höjd: 77 centimeter. 

Pris: 995 kronor.  

LÄS OCKSÅ: 10 Ikea-möbler som vi drömmer om att få tillbaka  

3. Lakan "Alvine strå"

Foto: Ikea

"Alvine strå" är ett vitt påslakan med två örngott. Ett detaljrikt påslakan med sydda veck och dolda tryckknappar. Vävt av hållbart odlad bomull. Extra mjuka och hållbara eftersom sängkläderna är tätvävda av finare garn. Finns i flera storlekar.

Pris: 449 kronor.

4. Sittpuff "Stockholm 2017"

Foto: Ikea

Sittpuffen "Stockholm 2017" utgår i färgen Sandbacka orange, i sammet. Möbeln kan användas på många sätt – som fotstöd, extra sittplats eller som ett litet bord. Storlek 50x50 centimeter.

Pris: 1 295 kronor.  

5. Fåtölj "Tullsta"

Foto: Ikea

"Tullsta" utgår i färgerna Ransta mörkgrå och natur. Ett urval av koordinerade klädslar gör att du lätt kan förnya utseendet på din möbel. Bredd: 80 centimeter, djup: 70centimeter och höjd: 77 centimeter.

Pris: 995 kronor.

LÄS OCKSÅ: 10 galna tillfällen när Ikea gick alldeles för långt 

6. Brickbord "Maryd"

Foto: Ikea

Rosa och hopfällbart brickbord, modell "Maryd". Storlek 58x38x58 centimeter.

Pris: 599 kronor.

7. Soffa "Stockholm 2017"

Foto: Ikea

Tresitssoffan "Stockholm 2017" i färgen Sandbacka orange. Klädd i mjuk sammet, extra djup och rymlig och massor av lösa kuddar. Avtagbara armstödsskydd. Tio års garanti. Bredd: 228 centimeter, djup: 112 centimeter och höjd: 72 centimeter. 

Pris: 4 995 kronor.

8. Taklampa "Ikea PS 2014"

1 AV 2
Foto: Ikea
2 AV 2
Foto: Ikea

Taklampan "Ikea PS 2014" är inspirerad av science fiction-filmer och har vunnit den internationella designtävlingen Red Dot Award. Du ändrar enkelt lampans form och ljusstyrka genom att dra i snöret. Denna är vit/kopparfärgad och 35 centimeter i diameter. 

Pris: 995 kronor.

LÄS OCKSÅ: Se hur Maja förvandlade lampan till Dödsstjärnan i ”Star wars” 

9. Kuddfodral "Strandkål"

Foto: Ikea

"Strandkål" kuddfodral i färgerna orange, röd. Dragkedjan gör fodralet enkelt att ta av. Storlek 40x65 centimeter.

Pris: 39 kronor.

10. Varmluftsugn "Raffinerad"

Foto: Ikea

"Raffinerad" varmluftsugn med pyrolytisk funkt, rostfritt stål. Självrengörande ugn med många funktioner, och varmluftsfunktionen gör att du kan laga flera olika rätter samtidigt. Bredd: 59,5 centimeter, djup: 56,4 centimeter och höjd: 59,5 centimeter. Vikt: 38 kilo.

Pris: 3 495 kronor.

11. Dörrspegel "Garnes"

Foto: Ikea

"Garnes" dörrspegel med krokar och hylla, vit. Om du har ont om plats på väggen, häng den bara över dörrkanten. Häng kläder och accessoarer på krokarna och lägg glasögon eller smink på hyllan. Storlek 38x83 centimeter.

Pris: 159 kronor.

LÄS OCKSÅ: Ikea testar nytt – säljer unik konst som kan bli värdefull 

12. Hurts "Galant"

Foto: Ikea

"Galant" hurts med lådor i färgen vit. Tio års garanti och egen kod till kombinationslåset. Inbyggd dämpare gör att lådan stängs långsamt, tyst och mjukt och utdragsstopp förhindrar att lådorna dras ut för långt. Den medföljande kroken kan användas för att hänga exempelvis väskor på. Storlek: 80x45x80 centimeter.

Pris: 2 995 kronor.

13. Taklampa "Krusning"

1 AV 2
Foto: Ikea
2 AV 2
Foto: Ikea

Med taklampan "Krusning", vit, skapar du din egen personliga taklampa genom att kombinera lampskärmen med valfritt upphäng och forma lagren av papper som du vill. Den ger ett mysigt, spritt ljus som passar i matrummet, vardagsrummet, sovrummet eller hallen. Storlek: 43 centimeter.

Pris: 79 kronor. 

14. Golvspegel "Isfjorden"

Foto: Ikea

"Isfjorden" golvspegel, svartbrun bets, med smart hylla undertill och knoppar på sidorna att hänga saker på. En enkel form i massivt trä med en genuin och romantisk känsla. Storlek: 47x182 centimeter.

Pris: 799 kronor.  

LÄS OCKSÅ: Så mycket kan du tjäna på dina gamla Ikea-möbler

15. Barstol "Henriksdal"

Foto: Ikea

"Henriksdal" barstolsstomme i ek eller björk med stoppad sits och fotstöd. Passar bra till barhöjden 110 centimeter. Komplettera med klädseln Henriksdal i olika färger och material. Bredd: 40 centimeter, djup: 51 centimeter, höjd: 102 centimeter.

Pris: 529 kronor.  

16. Soffbord "Bjällsta"

Foto: Ikea

"Bjällsta" soffbord, svartbrun, fanerad bordsyta som är slitstark, fläcktålig och lätt att hålla ren. Storlek: 80 centimeter i diameter.

Pris: 995 kronor.

17. Dagbädd "Fyresdal"

Foto: Ikea

"Fyresdal" dagbädd stomme, svart. Gott om plats för gäster eller för långa, lata dagar. Använd dagbädden som en fristående schäslong, enkelsäng eller lyft och dra ut extrasängen för att skapa en dubbelsäng. Storlek: 80x200 centimeter.

Pris: 1 795 kronor.  

LÄS OCKSÅ: 10 möbler från Ikea som kommer att förändra ditt liv 

18. Balansbänk "Ikea PS 2017"

Foto: Ikea

Balansbänken "Ikea PS 2017" hjälper barnen att utveckla sin koordination, balans och koncentration. Kan också användas att sitta på. Längd: 140 centimeter och bredd: 27 centimeter. 

Pris: 499 kronor.