1 av 3: Havsnära. Litet, men med havsutsikt. Den som vill ha ett strandnäste på Öland kan nu köpa den perfekta badstugan.
2 av 3
3 av 3

Sikta på ett fort - köp en bunker på Öland

Du har fortfarande chansen att göra ett klipp på det något annorlunda boendet - en alldeles egen försvarsanläggningsbunker på Sandviks strand.

- Det är många som är nyfikna, säger mäklaren Anders Törnqvist.

För det otränade ögat ser det ut som vilken stenhög som helst. "Fortet" är en före detta försvarsanläggning från 1940-talet. Uppförd för att försvara Sandviks hamn­inlopp.

I köpet ingår ett markområde på cirka 450 kvadrat­meter runt byggnaden.

Det var i augusti förra året som det gamla fortet lades ut till försäljning första gången. Många var intresserade men något slutgiltigt köp blev aldrig av. När värmen nu återigen gör sig påmind är det många som hör av sig till Ölandsmäklaren.

- Vi har många spekulanter just nu. Det är som en sjöbod. Det ligger precis vid strandkanten och plaskandet når fasaden, säger Anders Törnqvist.

Ingen bostad

Byggnaden har metertjocka väggar och tak av kalksten. Den invändiga golvytan är cirka 15 kvadratmeter. Men bunkern är inte till för att bo i.

- Precis som en sjöbod ser vi det som ett komplement för någon som redan har ett boende på Öland och vill ha en utflyktsstuga vid havet.

Intresset har varit stort, men än har ingen ny ägare intagit Fortet.

- Det är ett kul och speciellt objekt som har väckt stort intresse. Det är jättemånga som har hört av sig, men än har ingen nappat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!