Annons
X
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Shopping

Publicerad 4 dec 2017 16:00

Succékonstnären släpper ny kärlekstavla

Tavlan "Mitt universum" av Susanne Åkeson Rosencrantz. Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

Tavlan "Mitt universum" av Susanne Åkeson Rosencrantz. Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

1/2

Just händerna har en speciell plats i tavlorna. I "Mitt universum" har Susanne Åkeson Rosencrantz målat av sina egna händer och det är som om hon håller om och skyddar.

Just händerna har en speciell plats i tavlorna. I "Mitt universum" har Susanne Åkeson Rosencrantz målat av sina egna händer och det är som om hon håller om och skyddar.

2/2

Foto: Ove Lundkvist

Succékonstnären Susanne Åkeson Rosencrantz målningar sprakar av färg och intensitet.

Kärleken är ett återkommande tema och hennes nya målning "Mitt universum" är inte ett undantag.

– Jag ser det som en hyllning och kärleksförklaring till moderskap då alla människors liv börjar i magen på en kvinna, säger hon. 

Passa på! Gicléetrycken finns endast i begränsat antal.

Berätta om "Mitt universum"!

– Jag har målat i mina favoritfärger rosa, rött och turkost som ger en känsla av mjukhet och kvinnlighet. En kvinna möter lugnt betraktaren och hennes hand vilar beskyddande över magen. Det är som om det finns två universum, ett inom henne och ett utanför. De två universumen är i harmoni. Jag ser det som en hyllning och kärleksförklaring till moderskap då alla människors liv börjar i magen på en kvinna. 

LÄS OCKSÅ: Hemma hos Susanne Åkeson Rosencrantz

 

Susanne Åkeson Rosencrantz har målat tavlan i sina favoritfärger rosa, rött och turkos. Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

 

Du är själv mamma. Speglar målningen dina erfarenheter? 

– Jag är försiktig med att berätta för mycket om vad jag ser i målningen. Jag vill att betraktaren ska se och känna själv. Till exempel kan betraktaren själv välja att se en gravid kvinna eller inte.

Var ifrån kommer inspirationen?

– Jag vet inte riktigt, den bara kommer till mig. Jag får en känsla och sedan växer målningen fram allt eftersom. Jag faller ofta tillbaka på ansikten och kroppar.

Hur gör du målningarna?

– Jag målar i akryl med penslar, händer och knivar – allt jag kommer åt. Just händerna har en speciell plats i mina tavlor. I den här målningen och "Skyddade av varandra" och "Lyfter utan vingar" är det mina händer som jag målat av och som håller om och skyddar.

 

Tavlan "Lyfter utan vingar". Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

 

LEVA&BO Shopping: Se alla tavlor av Susanne Åkeson Rosencrantz HÄR

Begränsad upplaga

I LEVA&BO:s konstgalleri kan du köpa gicléetryck av Susanne Åkeson Rosencrantz. Motiven är tryckta på syrafritt ålderbeständigt fine art papper i 100 procent bomull. "Mitt universum" finns i två format, 70 x 100 centimeter och 50 x 70 centimeter. Passa på! Upplagan är begränsad och alla exemplar är signerade och numrerade. 

Gå direkt till LEVA&BO:s konstgalleri