EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

LEVA&BO:s konstnär Marie Plosjö gör megasuccé i USA

Marie Plosjö framför två av sina original på Caesars Palace i Las Vegas.

Foto: Privat

1 av 3

Nya tavlan "Stay" av Marie Plosjö finns både att köpa i Las Vegas och i LEVA&BO:s konstgalleri. Klicka på plusset i bilden för att handla.

Foto: Roland Hejdström / PHOTOGRAPHER ROLAND HEJDSTRÖM.

2 av 3

<p>Endast ett ex! Unik version av tavlan "Changing" av Marie Plosjö. Klicka på plusset i bilden för att handla.</p>

Foto: Privat

3 av 3

Marie Plosjö gick från dokusåpa-stjärna och utvikningstjej till storsäljande konstnär.

Hon gör stor succé inte bara i Sverige och LEVA&BO:s konstgalleri utan också i USA.

I dagarna har hon en stor vernissage med Mikkey Dee i Las Vegas och inbjudna världsstjärnor.

Andra har också läst

På onsdag och torsdag den 9–10 maj har konstnären Marie Plosjö, 41, stor vernissage ihop med musikern Mikkey Dee, 54, på Gallery of music & art. Det ligger i världskända lyxhotellet och kasinot Caesars Palace i Las Vegas, och flera världskändisar är inbjudna och har tackat ja. 

– Han är gästartist i min show, och det är otroligt ärofyllt att ha honom med, säger Marie. Fast jag är jättenervös, för det kommer bli stort och det är så mycket som ska klaffa. 

Första och enda svensk med egen konstvägg på Caesars Palace

Marie har som första och enda svensk en fast konstvägg sedan 1,5 år tillbaka på hotellets eget galleri. Där hänger bara original, och de flesta från stora världsnamn. 

– Allt började med att min sambo (Michel Alberti) var där, såg galleriet och gick in och ville visa upp min konst. De sa direkt ”nej” med motiveringen att de redan har alldeles för många ansökningar plus att de bara tar in etablerade konstnärer. 

Men Michel, som även är Maries manager, stod på sig och bad dem att åtminstone titta på hennes verk som han hade med sig. Och de gillade vad de såg, och gav henne en ”test-chans”.

Gäster som Ozzy Osbourne, Marilyn Manson och Tyson kommer

– Det gick så bra att jag därefter fått fortsätta vara kvar och numera har en egen fast konstvägg. Mina tavlor säljer och jag får sätt upp nya hela tiden. Där hänger bara originalmålningar. Det går bra för mig både där och i Sverige vilket jag är tacksam för.

Foto: Privat

Trummisen Mikkey Dee känd från hårdrocksband som Motörhead, King Diamond och Scorpions träffade på Maries sambo i Las Vegas och blev så pass intresserad av Maries konst att han beställde en tavla direkt. 

Sedan visade det sig att även han sedan ett tag hade börjat måla tavlor och Marie har alltså nu bjudit in honom att delta i vernissagen, vilket gör att han får premiär med sin konst i USA.

– Ozzy Osbourne, hela Black Sabbath, Marilyn Manson och Tyson är bara några av alla Mikkeys kändisvänner som har tackat ja, men det betyder ju inte att de kommer, säger Marie ödmjukt. Sedan kommer Annika Ljungberg med Cotton Eye Joe och uppträder.

Foto: Privat

Ska måla Non violence-pistolen live under vernissagen

Dessutom har Marie fått det ärofyllda uppdraget att måla/dekorera en originalskulptur (knutna pistolen) från Non violence organisation som sedan ska placeras på Caesars Palace. Något som tidigare gjorts av bland andra Paul McCartney, Yoko Ono, Ringo Starr, Muhammad Ali och Dustin Johnson.

Foto: Wikimedia.org/Bengt Oberger

– Jag kommer att måla den live under vernissagen och är lite stressad över det också. Ett otroligt stort prestigeuppdrag och en ära att få göra, säger Marie. Skulpturerna finns ju över hela världen, bland annat utanför FN-huset i New York. Men framför allt är det ju för en god sak, speciellt i USA där man har stora problem med vapen just nu. 

Förutom de så välkända nakna kvinnorna – nu även rovdjur

Med på utställningen finns förutom de för Marie så välkända nakna kvinnorna även en hel del djurtavlor vilket är ganska nytt.

Foto: Privat

Foto: Privat

– Jag älskar djur och känner en stor vördnad inför både dem och naturen som vi bör visa respekt. De flesta djuren jag målar är rovdjur och de är de enda som jag tycker har rätten att döda eftersom de måste det för sin överlevnad. Sedan är de väldigt vackra, ståtliga och har en aura av makt och styrka.

Foto: Roland Hejdström / PHOTOGRAPHER ROLAND HEJDSTRÖM.

Gå direkt till tavlan!

Djurtavlorna kan du även köpa i LEVA&BO:s konstgalleri, liksom det senaste som Marie kallar för unikat . Det är tidigare målningar som hon nu låtit trycka på canvasduk och sedan målar en del nytt på.

– Det blir nya detaljer och varje tavla blir unik, ett original. Dessutom med färger och specialbehandling som gör att de ska hålla sin färg och allt i minst 100 år. Man får även med ett äkthetsintyg.