Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Shopping

Publicerad 28 dec 2017 11:29

Älskade ikoner! Vi har sju nya tavlor av Maria Larkman – se alla original

<span>Originalet &quot;Starman&quot; av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&amp;BO.</span>

Originalet "Starman" av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

1/5

Originalet &quot;Diva Annie&quot; av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&amp;BO.

Originalet "Diva Annie" av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

2/5

Originalet &quot;Billie Jean MJ&quot; av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&amp;BO.

Originalet "Billie Jean MJ" av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

3/5

Originalet &quot;Don't stop the music MJ&quot; av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&amp;BO.

Originalet "Don't stop the music MJ" av konstnären Maria Larkman. Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

4/5

<span>Konstnären Maria Larkman hyllar sina idoler i nya kollektionen &quot;Who is your icon?&quot; – sju original som bara finns hos LEVA&amp;BO.</span>

Konstnären Maria Larkman hyllar sina idoler i nya kollektionen "Who is your icon?" – sju original som bara finns hos LEVA&BO.

5/5

Foto: Cornelia Nordström

Nu släpper konstnären Maria Larkman nya kollektionen "Who is your icon?". En hyllning till idolerna David Bowie, Annie Lennox, Michael Jackson, Debbie Harry och Nick Cave.

Se alla sju original i LEVA&BO:s konstgalleri. Först till kvarn!

Här kan du köpa tavlorna i kollektionen "Who is your icon"!


 

LEVA&BO:s konstgalleri: Se alla tavlor av Maria Larkman HÄR

...

Du släpper en helt ny kollektion!

– Ja, "Who is your icon?" heter den – vem är din ikon? Det här är ju mina idoler som jag har vuxit upp med och vill hylla.

I nya kollektionen ingår sju original med artisterna David Bowie, Michael Jackson, Annie Lennox, Debbie Harry och Nick Cave. Fem musikaliska ikoner som har inspirerat Maria Larkman genom åren.

"Så vansinningt snygg"

Hennes stora musikintresse väcktes i mellanstadiet.

– Det var liksom Bowie, Annie Lennox med Eurythmics och Blondie. Vi var ganska små men tog till oss det här med hull och hår och började gå på konserter.

Tillsammans med kompisarna såg Maria Larkman Debbie Harry och Blondie på Gröna lund 1978.

– Det var en av mina första rockkonserter och den gjorde stort intryck. För det första var hon så vansinnigt snygg och sen var ju musiken så ball! Det här är en tid som jag tycker är värd att lyfta för vi hade en positiv framtidstro. Det finns något där som vi borde försöka hitta igen.

"Man speglar sig i ansiktet"

I nya kollektionen ingår originalen "Debbies expression 1" och "Debbies expression 2".

Vilken är din favorit?

– Den ena är lite avvaktande i uttrycket och den andra mer öppen. Jag tycker om "Debbies expression 1" där hon har lite öppnare ansikte, den tar in på ett annat sätt. 

 

Originalet "Debbies expression 1". Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

 

– Jag använder mig av uttryck för att kunna uttrycka precis såna känslor som man själv har. Man speglar sig i ansiktet.

 

Originalet "Debbies expression 2". Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

 

LEVA&BO:s konstgalleri: Se alla tavlor av Maria Larkman HÄR

 

–––

 

Maria Larkman om alla original i nya kollektionen:

 

Originalet "Don't stop the music MJ". Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

 

Maria Larkman: "Den där otroliga musikglädjen" 

– Det är på senare år som jag har börjat lyssna mycket på Michael Jacksons musik. Det är ju en musikskatt! Jag valde "Don't stop the music MJ" för den låten och sen är det "Billie Jean MJ" och den vita handsken som var signifikativ för honom. Det är lite fram till den tiden som jag tycker att han var intressant. Just den tidiga musiken och soulen som var Michael Jackson.

Tavlorna sprakar av färg!

– Jag har tittat mycket på filmer när Michael Jackson var ung och det är fantastiskt att se lustfylldheten och den här otroliga musikglädjen – man ser verkligen hur han glöder! Det är det som jag har velat fånga.

Xxx

Originalet "Billie Jean MJ". Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

 

Maria Larkman: "Kuttersmycket i kollektionen"

"Starman" och David Bowie är jul lite av kuttersmycket i hela kollektionen. Det gick inte att undgå David Bowie om man var född på 60-talet. Hans gestaltförändringar, hans musik och den här sfären som han skapade runt sig. Killarna i klassen sminkade sig som David Bowie och vi lyssnade på hans musik, som ju var jätteflummig. Vi var ju så små. Jag slår verkligen ett slag för David Bowies tidiga musik och Ziggy Stardust-tiden i och med den här tavlan.

Varför förtrollade han så?

 – Han kändes så genuin i allt han gjorde trots att han skapade olika identiteter – och framför allt var det så otroligt spännande musik. Man visste aldrig vad man skulle få när man köpte en skiva. Det var en ständig musikalisk utveckling.

 

Originalet "Starman". Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

 

 

Maria Larkman: "Hon var ju superkvinnan"

– Annie Lennox, hon var ju superkvinnan och ledargestalten i bandet Eurythmics. Hon hade ett sätt att uttrycka sig som var väldigt inspirerande för oss tjejer. Rockbranschen har ju varit så extremt mansdominerade. Det måste ha varit skittufft. Det här är ju sånt som man tänker på efteråt. Då lyssnade man bara och var så otroligt inspirerad. 

 

Originalet "Diva Annie". Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

 

 

Maria Larkman: "Väldigt poetiskt"

Maria Larkman inspireras även starkt av både film och teater och upptäckte Nick Cave genom filmen "Himmel över Berlin" där han uppträdde på en liten undergroundklubb.

– "Vad är det där för coolt band?", tänkte jag och köpte skivan. Sen har jag följt honom i alla år. Han är ju lite mökt och utforskar områden hos mänskligheten som ingen pratar om – på ett väldigt poetiskt vis.

Du har själv fotat Nick Cave?

– Ja, den här bilden som jag har gjort en tavla av är från Annexet 2013. Jag hade inget sällskap med mig så jag kom fram till scenen och fick jättefina bilder.

Han tittar verkligen rakt in i kameran.

– Ja, det var så spännande! Sen läste jag att han gör så ibland, plockar ut en i publiken som han får ögonkontakt med. Då kändes det som att det var jag!

 

Originalet "Mr Cave". Klicka på plusset i bilden för att handla hos LEVA&BO.

 

Passa på! Bara hos LEVA&BO

Nya kollektionen "Who is your icon?" finns bara i LEVA&BO:s konstgalleri – sju original av konstnären Maria Larkman. Det finns endast ett exemplar av varje tavla. Först till kvarn! Se alla tavlor HÄR.