Handgjort. Härligt rum fyllt med accessoarer gjorda för hand från Day Home. Foto: Lerkenfeldt Heidi

Shoppa loss på nätet - 51 nätbutiker för dig

Spara tid och shoppa hemifrån. På nätet finns det mesta och du surfar lätt hem både mat, inredning och lite blommor i ett nafs. Vi har samlat 51 butiker värda ett besök! 

Caroline Berggren
Amaryllis. Fin i vitt och rosa, Hippeastrum 'Magic Green', 129 kronor.
Hippie. Färg-starkt indiantält från Roommate, 1 450 kronor.
Prisbelönt. Fast in fast outs stol Forest, 3 495 kronor.
Väg rätt. En robust köksvåg som väger upp till 10 kilo, 375 kronor.

1. Mycket möbler

 Möbelbutik som nu även har försäljning via nätet. Här hittar du en blandning av kända varumärken, både möbler och accessoarer. Bland annat Eva Solo, Day Home, Mimou, Content By Conran, 

 Eilersen och Kartell.

www.lannamobler.se

 

2. Nya designers

 Den kända, kluriga och roliga designbutiken har förstås en utvecklad nätshopingsida också. Och även om du inte kan känna och klämma på de lite udda prylarna så kan du köpa hem dem direkt. Här finns det mesta från udda förvaringssystem till snygga stolar, brickor och lampor.

www.designtorget.se

 

3. Blandade saker

  En skön blandning av saker för hem och trädgård, både designat, konsthantverk och praktiska prylar från världens alla hörn. Namnet kommer från spanska ordet cosas, som betyder saker. Har en egen avdelning för begagnade prylar. Har även brickor, keramik och städsaker. Flera miljövänliga alternativ.                   

www.cosas.se

 


4. Lampor

 Som du ser på namnet så handlar det om ljus – ljus, lampor, slingor, plafonder, kökslampor, skrivbords- och fotogenlampor. Till och med glödlampor och julbelysning kan du köpa från ljusonline. 

www.ljusonline.se

 

5.  Vill göra skillnad

 Mittimyllan arbetar mer miljövänliga råvaror och produkterna är ofta närproducerade och med återvunnet material. Många inredningsdetaljer och praktiska saker i ny design, gärna med fokus på användarvänlighet. Shopen drivs av två unga entusiaster och startades så sent som i vintras.

www.mittimyllan.se

 

6. Mycket patina

 

  Prylar, prylar och ännu mer prylar. Servetthållare i 50-talsstil trängs med paraplykrokar, zinkmuggar och smarta skärbrädor. Broarne finns också som vanlig butik vid Sätra Brunn. En rolig avdelning på sidan är den där du kan shoppa ägarens egna loppisfynd.

www.broarne.se

 

7. Stor utbud

 Svenskt företag från Västerås som säljer det mesta inom möbler, tavlor, mattor, tillagning och accessoarer. Även barnmöbler. Lägger stor vikt vid designade saker. Flera kända designvarumärken. Bra och tydliga bilder på produkterna och bra köpinformation. Den häftiga Norm 03 Steel-lampan är en av höstens nyheter.

www.furnish.se

 

8. Känd design

 

 Få men snygga saker från flera kända designers. Stilren design med konkurrenskraftiga priser. Har ett showroom i Sollentuna där flera produkter visas upp. Öppet efter överenskommelse.

www.designbutiken.se

 

 

9. Tapetfrossa

 Drömmer du om vackra tapeter är det här butiken för dig. Har det mesta i tapetväg av både nya och gamla tapeter och tyger. 

www.tapet-orama.se

 

 

10. Mattmecka

  De kallar sig världens största mattbutik. Och här finns mattor för alla golv. Och en hel del till låga priser. Missa inte de finurliga mattillbehören. Små enkla saker som gör din snygga matta till en funktionell prydnad.

www.carpetvista.se

 

11. Barnsligt

 

 Fin butik med utvalda barnsaker. Allt från kläder till möbler och inredningsdetaljer. men också något för mamma och pappa.

www.russinet.se

 

12.  Mycket vitt

  Nätbutik för saker inom stilarna chabby chic och lantlig fransk heminredning. Har inte möbler utan mest smådetaljer och tillbehör. Det här är sidan för dig som bara måste ha en antik fransk mjölsäck eller en emaljskylt från ett gammalt franskt apotek.

www.countrybymail.se

 

13.  Kitschigt

 En hel butik fylld med kitschiga prylar i alla kategorier. Underbart onödiga saker som piggar upp de flesta.

www.kitsch.se

 

14. Lantlig prylshop

 Butik åt det lantliga och romantiska hållet. Gott om saker som passar som presenter men också en del mindre möbler som speglar och hyllor. Zink, plåt och en del hönsnät blandat med nötta vita trädetaljer beskriver väl innehållet. Här finns också nallar och gosedjur för barnen. 

www.mixin.se

 

15. Glasbruket

 Glas från Pukeberg Glasbruk, belysningar från Zero och möbler från Lustrum. Bilderna på sidan är små och har du inte sett glasen tidigare kan det vara svårt att välja. Många vackra belysningar.

www.pukeberg.se

 

16. Modernt

 Danskdesignat för hela hemmet i modern stil. Bord, stolar, soffor och inredningsdetaljer. Även fint för hemmakontoret.                       

www.bolia.com

 

17. Lättnavigerat

  Stor vikt har lagts på sidans utformning, design, smarta funktioner och inspirerande bilder och miljöer. Allt för att det ska vara roligt, enkelt och bekvämt att handla i webbutiken. Vilket det också är! 

 www.inredningetc.se

 


18. Allt om design

 Snygg sida där du kan lära dig mer om de designers som står bakom produkterna. Säljer förutom möbler, lampor, mattor, tyger och accessoarer även böcker. Är även en portal med designbloggar och länkar till kända varumärken, designers och event.     

 www.designonline.se


19. Klurigt

 Rolig nätbutik med allt du inte visste du behövde. Vem kan leva utan ett paraply med belysning som en stjärnhimmel eller en julgransbevattnare i form av ett paket under granen? 

www.smartasaker.se

 

20. Billig design

  Ikea-liknande sida som satsar på ”dyra möbler till låga priser”. Centrallagert finns i Göteborg och utan mellanhänder skickas varorna hem till dig. Har egna flikar och kampanjer och utförsäljningar. Har en utställningsbutik i Stockholm men fokus ligger på nätshopen.

www.furniturebox.se

 

 

21. För trädgården

 

 Fröer, lökar och trädgårdsredskap finns i butiken för trädgårdälskaren. Letar du efter ett trädgårdssmycke i form av en älva hittar du det här också.

http://lillafiskaregatanstradgardsbutik.e-line.nu

 

22. För köket och bordet

 Här hittar du ett stort utbud av serviser, kokkärl, glas, bestick och köksredskap. Har även en avdelning för presenttips kategoriserat i olika prisklasser. Smart!

 www.dukatbord.se

 

23. Flärdfullt

  Edlbad & Co produkter hittas i många olika inredningsbutiker i små serier. Nu har de även startat en nätbutik och här hittar du alla deras produkter. Det finns allt från smycken till bokstöd och tvättvinda. Material som används är bland annat betong, trä, filt, rostfritt stål, silver, halvädelstenar, pärlor och porslin.  

 www.edbladco.com

 

24. Byggnadsvårdsbutik

 Gamla saker och reservdelar till ditt hus och ditt hem. Mycket färg, såpa och fernissa men också en hel del inredningsdetaljer och möbler som ger den där sköna blandningen mellan gammalt och nytt. Här finns nytillverkade 1700-talskakelugnar och badkarsfötter.

www.gysinge.se

 

25. Udda saker

  Har flera lite udda produkter, från lampor till hundbäddar och hundskålar. På sidan finns även information om homestyling och det går att via sidan få hjälp med att fixa till ditt hem före försäljning. Har en lagershop i Halmstad där det går att känna och klämma på varorna. Även möjligt att specialbeställa möbler och accessoarer.

www.fakirtrendyhome.se

 

 

Fortsättning butik 26-51 HÄR