Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
2 AV 2

Se Lisa Rinnevuos livsbejakande konst

Bra konst som är tillgänglig för alla. NOA Gallery är ett nystartat galleri med konst som du enkelt kan köpa på nätet. Här hittar du unika motiv i begränsad upplaga – alltid signerade av konstnären. Lisa Rinnevuo är en av NOAs konstnärer som kombinerar målningar och textbudskap för att få rätt känsla i sina tavlor.

- Jag vill förmedla  glädje, kärlek och pepp, säger Lisa Rinnevuo till LEVA&BO.

På NOA, Nordic art Gallery, hittar du konst som lyfter ditt hem och som kommer att finnas med dig länge. NOA samarbetar med konstnärer som alla har sin egen, unika stil. Det är en blandning av etablerade och nya konstnärer och det finns original, grafik, fotokonst och skulpturer, allt i begränsade och signerade upplagor.  

Att inreda med konst är en av nycklarna till att skapa ett personligt och ombonat hem. På LEVA&BO hittar du massor av inspiration till ditt hem och i vår konstshop NOA Gallery gör vi bra konst tillgänglig för alla. Ramarna är utvalda och anpassade efter de olika motiven och du väljer själv om du vill köpa inramade verk med glas av hög kvalitet eller om du bara vill köpa motivet. På NOA Gallery är motiven unika, de flesta verk skapas exklusivt för NOA. Konstverken kan också bli personliga presenter eller julklappar  som känns speciella att ge och tunika att få.

KÖP HÄR: Köp Lisa Rinnevuos tavlor i vår konstshop NOA Gallery (EXTERN LÄNK)  

Veckans konstnär: Lisa Rinnevuos coola karaktärer

En av konstnärerna som finns på NOA Gallery är Lisa Rinnevuo. Hon kom in på yrket av en slump och började måla först när en vän uppmanade henne att köpa lite färg och testa. Lisa provade och blev fast, och hennes hobby blev hennes levebröd. 

Det var när Lisa Rinnevuo ställde ut sin konst på Café Sirap i Stockholm som hennes karriär tog fart. En gallerist bad om Lisas nummer och på den vägen är det. Idag är hon yrkesverksam konstnär på heltid och gör succé med sina hos lekfulla litografier.

Verket "Scarlett" är en litografi som Lisa Rinnevuo tryckt tillsammans med Björn Lumphé på Södermalm i Stockholm.

Hennes skapandeprocess är ganska fri, hon hör inte till de konstnärer som lägger massor av tid på arbete innan med skisser eller en förutbestämd idé.

– Oftast när jag skapar gör jag det väldigt fritt utan någon skiss eller plan. Det brukar bli bäst då. 

Verket "Homegirl" är ett motiv som är inspirerat av old-school hip-hop och kommer från en känsla hos Lisa om hur det kändes att vara tonåring. Tavlan är både en slags hyllning till en era och till en ung kvinna på väg ut i livet.

Nya litografin "Liv" är bilden av en skyddsängel som har ett frigörande budskap: Let your shoulders down - be free. 

Förmedla pepp och glädje

Vad vill du förmedla med din konst?

– Det är olika i olika perioder, som det mesta här i livet. Men det genomgående är att förmedla nån form av glädje, kärlek och pepp. Jag tycker det är viktigt att man är snäll mot varandra.

Är texterna i dina verk, ett ytterligare sätt att lyckas med det? Som en förstärkning för att förtydliga det du vill förmedla (att bilden förstärker textens budskap, och vice versa)?

– Precis så! För mig är texten lika viktig som motivet i mina verk. Oftast är det positiva budskap, peppande ord och fraser som jag, precis som alla andra behöver påminnas om.

– Sen är det olika vad som tilltalar betraktaren, vissa går enbart efter bilden medan andra tar till sig texten. Jag gillar det, att båda delarna är olika tilltalande för olika personer.

Den snirkliga texten bildar ett mönster, det är inte alltid det går att se vad det står.

- Inte ens jag ser exakt vad det står ibland! Från början var texterna mer som ett extra inslag men med tiden har budskapen blivit allt viktigare.

Vad inspireras du själv av, i allmänhet? 

– För mig är inspiration mer en sinnesstämning eller en känsla än en specifik grej. Inspiration i sig kan man ju få från allt, bara man är på det humöret, tänker jag! Sen är det olika vad som tilltalar betraktaren, vissa går enbart efter bilden medan andra tar till sig texten. Jag gillar det, att båda delarna är olika tilltalande för olika personer.

KÖP HÄR: Köp Lisa Rinnevuos tavlor i vår konstshop NOA Gallery (EXTERN LÄNK)