Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 3 jul 2018 09:56

Samir Badran avslöjar sin okända hemlighet och passion

Bara de närmaste i familjen och bland vännerna känner till Samirs besatthet...

Bara de närmaste i familjen och bland vännerna känner till Samirs besatthet...

1/3

Foto: OLLE SPORRONG

”Jag har köpt och sålt på Blocket i hela mitt liv, eller sedan jag var 15 år i alla fall”, säger Samir.

”Jag har köpt och sålt på Blocket i hela mitt liv, eller sedan jag var 15 år i alla fall”, säger Samir.

2/3

Foto: Blocket

Just nu är duon, Samir & Viktor, ute på sommarturné runt hela Sverige ända fram till och med slutet av augusti.

Just nu är duon, Samir & Viktor, ute på sommarturné runt hela Sverige ända fram till och med slutet av augusti.

3/3

Foto: OLLE SPORRONG

Kanske inte helt väntat att artisten Samir Badran, 28, är besatt av Blocket.

Men han har hängt där sedan han var 15 år och köpte trimmade moppar.

– Jag slänger aldrig någonting, jag säljer eller skänker till välgörenhet och fans.

Samir Badran, tillsammans med sin partner Viktor Frisk, 23, och duon Samir & Viktor, har på kort tid seglat upp och blivit ett hett villebråd på turnéer och olika sorters tv-program. Just nu är duon ute på sommarturné runt hela Sverige ända fram till och med slutet av augusti.

– Det är påfrestande men också väldigt roligt, säger Samir. Det bästa är att träffa massor av nytt folk och dessutom se hela landet. Innan jag började med turnéer hade jag inte sett mer än de största städerna som Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi var nyligen i Höganäs, det hade jag inte ens hört talas om innan.

Samir & Viktor under Melodifestivalen i år.

Foto: OLLE SPORRONG

Endast närmsta vännerna och familjen känner till Samirs besatthet

Men vad bara de närmaste vännerna och familjen vet om är att Samir är något av besatt av köp- och säljsajten Blocket. Och det har pågått sedan han var 15 år och i ”moppeåldern”.

– Jag har köpt och sålt på Blocket i hela mitt liv, eller sedan jag var 15 år i alla fall. På den tiden fanns ju i stort sett bara Blocket om man ville köpa och sälja begagnat, det var där alla la ut sina grejer. Så fort man ville ha något till ett bättre pris gick man in där. 

– Jag var hel besatt av moppar och man kunde få en ny moppe till 30 procent billigare pris, ibland ännu mer. 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du alltid ha en skruvmejsel på toaletten 

Foto: Blocket

”Kom på att jag inte behövde en bil, för jag hade redan tre stycken”

Samir berättar att han sammanlagt har köpt och sålt nio moppar, en av dem krockade han redan dagen efter, och de viktigaste sökorden var alltid ”trimmad” och ”stylad”.

 – Bästa köpet var en moppe Peugeot, den fanns inte att köpa ny på den tiden, och jag var femton år, det var ren lycka. Sen när jag var 18 år köpte jag en bil, en Audi, som jag dock sålde efter en månad. 

– Jag kom nämligen på att jag inte behövde någon bil, för jag hade redan tre stycken, haha. Jag var väldigt impulsiv, hade också tre moppar samtidigt. Även om jag sålde bilen efter en månad förlorade jag bara 3 000 kronor, och då hade jag typ kört sönder den – så det gjorde inget.

Samir framför en bil på Blocket.

Foto: Blocket

Samir kastar aldrig något – ger bort till vänner och fans

Ska Samir handla något på Blocket numera är det möbler och kläder som gäller. 

– Det visar att man börjar bli gammal, säger han och skrattar. Allt som är nytt är ju så dyrt och du kan hitta i stort sett nya saker på Blocket, dessutom är det bra för miljön att köpa begagnat. Det händer även att jag köper kläder på Blocket, om det är något som inte går att få tag på i Sverige – något unikt. 

Samir tycker inte om att kasta saker eller kläder och gör det heller aldrig. 

 – Allt det jag inte vill ha ger jag bort till både kompisar och mina fans. Jag skickar kläder med min autograf på till vissa fans och en del kastar jag ut från scenen.

LÄS OCKSÅ: Viktor Frisk säljer sin lyxiga lägenhet – vi har bilderna 

”Ingen kan pruta som pappa så honom ska man ha med sig”

”Vi har en jättenära relation i dag, den har blivit mycket bättre mot för när jag arbetade för honom”, berättar Samir om sin pappa. ”Då var han chefen nu är det jag som är boss”, haha.

Foto: Blocket

När han nu spelat in en film för Blocket är hans pappa, Ahmad, också med. Enligt Samir är pappa en hejare på att pruta och lika tokig i Blocket han.

– Min pappa köpte en soffa som han hade velat ha länge, och kostar 30 000 kronor ny, för bara 4 000 kronor. Han är överlycklig. Ingen kan pruta som han, han köper aldrig något om han inte gör en bra affär – så honom ska man ha med sig när man handlar. 

Samir som innan sin artistkarriär jobbade ihop med sin pappa på hans krog berättar hur deras relation växt och blivit så mycket bättre i dag när Samir fått sin egen karriär.

”Förut var pappa chefen nu är det jag som är boss”

– Vi har en jättenära relation i dag, den har blivit mycket bättre mot för när jag arbetade för honom. Då var han chefen nu är det jag som är boss, haha. Han tycker det är jätteroligt att hjälpa mig. 

Tack vare Samir fick pappa Ahmad också chansen att för första gången besöka USA när de skulle delta i ”Parneviks” på TV3, och han älskade det. Trots noll kameravana och nervositet inför det, liksom nu när de skulle spela in Blocket-filmen, slutade det med att pappa regisserade alltihop.  

– Efteråt sa pappa att det var det enklaste jobb han hade gjort i hela sitt liv, säger Samir och skrattar. 

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielsson om sin okända besatthet och kärleken 

Samir och hans pappa Ahmad.

Foto: Blocket

”Det är mycket stress och jag jobbar mest hela tiden”

Samir som deltog i ”Let's Dance” förra året blev kär i sin dansare Sigrid Bernson, och i dag är de ett par och sambor. De har också en vlogg på Youtube ihop där de filmar vad som händer i deras liv.

– Tyvärr är den inte så uppdaterad som den borde vara för tillfället, vi har inte hunnit, säger Samir. Det är mycket stress och jag jobbar mest hela tiden. 

https://www.youtube.com/watch?v=EJ8mNrIIxo4&feature=youtu.be

 

 

Sigrid Bernson och Samir Badran som träffades i ”Let's dance” och numera är sambor.

Foto: OLLE SPORRONG