Samir Badran avslöjar sin hemlighet och passion

Bara de närmaste i familjen och bland vännerna känner till Samirs besatthet...

Foto: OLLE SPORRONG

1 av 3: Bara de närmaste i familjen och bland vännerna känner till Samirs besatthet...

”Jag har köpt och sålt på Blocket i hela mitt liv, eller sedan jag var 15 år i alla fall”, säger Samir.

Foto: Blocket

2 av 3: ”Jag har köpt och sålt på Blocket i hela mitt liv, eller sedan jag var 15 år i alla fall”, säger Samir.

Samir & Viktor är aktuella med singeln ”Kung”.

Foto: OLLE SPORRONG

3 av 3: Samir & Viktor är aktuella med singeln ”Kung”.

Kanske inte helt väntat att artisten Samir Badran, 29, är besatt av Blocket.

Men han har hängt där sedan han var 15 år och köpte trimmade moppar.

– Jag slänger aldrig någonting, jag säljer eller skänker till välgörenhet och fans.

Andra har också läst

Samir Badran, tillsammans med sin partner Viktor Frisk, 24, och duon Samir & Viktor, har på kort tid seglat upp och blivit ett hett villebråd på turnéer och olika sorters tv-program. Just nu är duon ute på sommarturné runt hela Sverige.

– Det är påfrestande men också väldigt roligt, säger Samir. Det bästa är att träffa massor av nytt folk och dessutom se hela landet. Innan jag började med turnéer hade jag inte sett mer än de största städerna som Stockholm, Malmö och Göteborg. 

Foto: OLLE SPORRONG

Samir & Viktor under Melodifestivalen 2018.

Endast närmsta vännerna och familjen känner till Samirs besatthet

Men vad bara de närmaste vännerna och familjen vet om är att Samir är något av besatt av köp- och säljsajten Blocket. Och det har pågått sedan han var 15 år och i ”moppeåldern”.

– Jag har köpt och sålt på Blocket i hela mitt liv, eller sedan jag var 15 år i alla fall. På den tiden fanns ju i stort sett bara Blocket om man ville köpa och sälja begagnat, det var där alla la ut sina grejer. Så fort man ville ha något till ett bättre pris gick man in där. 

– Jag var hel besatt av moppar och man kunde få en ny moppe till 30 procent billigare pris, ibland ännu mer. 

”Kom på att jag inte behövde en bil”

Samir berättar att han sammanlagt har köpt och sålt nio moppar, en av dem krockade han redan dagen efter, och de viktigaste sökorden var alltid ”trimmad” och ”stylad”.

 – Bästa köpet var en moppe Peugeot, den fanns inte att köpa ny på den tiden, och jag var femton år, det var ren lycka. Sen när jag var 18 år köpte jag en bil, en Audi, som jag dock sålde efter en månad. 

– Jag kom nämligen på att jag inte behövde någon bil, för jag hade redan tre stycken, haha. Jag var väldigt impulsiv, hade också tre moppar samtidigt. Även om jag sålde bilen efter en månad förlorade jag bara 3 000 kronor, och då hade jag typ kört sönder den – så det gjorde inget.

Foto: Blocket

Samir framför en bil på Blocket.

Samir kastar aldrig något

Ska Samir handla något på Blocket numera är det möbler och kläder som gäller. 

– Det visar att man börjar bli gammal, säger han och skrattar. Allt som är nytt är ju så dyrt och du kan hitta i stort sett nya saker på Blocket, dessutom är det bra för miljön att köpa begagnat. Det händer även att jag köper kläder på Blocket, om det är något som inte går att få tag på i Sverige – något unikt. 

Samir tycker inte om att kasta saker eller kläder och gör det heller aldrig. 

 – Allt det jag inte vill ha ger jag bort till både kompisar och mina fans. Jag skickar kläder med min autograf på till vissa fans och en del kastar jag ut från scenen.

”Ingen kan pruta som pappa”

Foto: Blocket

”Vi har en jättenära relation i dag, den har blivit mycket bättre mot för när jag arbetade för honom”, berättar Samir om sin pappa. ”Då var han chefen nu är det jag som är boss”.

När han spelat in en film för Blocket är hans pappa, Ahmad, också med. Enligt Samir är pappa en hejare på att pruta och lika tokig i Blocket han.

– Min pappa köpte en soffa som han hade velat ha länge, och kostar 30 000 kronor ny, för bara 4 000 kronor. Han är överlycklig. Ingen kan pruta som han, han köper aldrig något om han inte gör en bra affär – så honom ska man ha med sig när man handlar. 

Samir som innan sin artistkarriär jobbade ihop med sin pappa på hans krog berättar hur deras relation växt och blivit så mycket bättre i dag när Samir fått sin egen karriär.

”Förut var pappa chef, nu är jag boss”

– Vi har en jättenära relation i dag, den har blivit mycket bättre mot för när jag arbetade för honom. Då var han chefen nu är det jag som är boss, haha. Han tycker det är jätteroligt att hjälpa mig. 

Tack vare Samir fick pappa Ahmad också chansen att för första gången besöka USA när de skulle delta i ”Parneviks” på TV3, och han älskade det. Trots noll kameravana och nervositet inför det, liksom nu när de skulle spela in Blocket-filmen, slutade det med att pappa regisserade alltihop.  

– Efteråt sa pappa att det var det enklaste jobb han hade gjort i hela sitt liv, säger Samir och skrattar. 

https://www.youtube.com/watch?v=EJ8mNrIIxo4&feature=youtu.be

Samir Badran

Samirs pappa Ahmad är av palestinskt ursprung och föddes på Gazaremsan, men Samir är uppväxt i Linköping. Han flyttade själv till Stockholm strax efter att han hade varit med i dokusåpan ”Paradise Hotel” 2013.  

Han och modebloggaren Viktor Frisk, 24, träffades i Göteborg genom gemensamma vänner 2014 och i maj samma år släppte de debutsingeln "Success" som blev etta på Itunes under sin första vecka. 

2015 tävlade duon Samir & Viktor i Melodifestivalen med låten "Groupie" där de gick till final. Duon tävlade även i Melodifestivalen 2016 med låten "Bada nakna" och gick till final. "Bada nakna" blev etta på Digilistan i februari 2016.

Efter det tog de ett uppehåll från varandra och släppte var sin singel som soloartister, och den 12 maj 2017 gjorde de comeback med låten ”Kung”.

Duon tävlade återigen i Melodifestivalen 2018 med låten ”Shuffla” och tog sig till final igen. 

Samir har även varit med i TV3:s realityserie ”Parneviks” och TV4:s ”Fångarna på fortet” samt "Let's dance”, TV4. 

2016 nådde Samir en halv miljon följare på Instagram och startade en egen Youtubekanal och Youtubekanalen ”Samir & Sigrid” ihop med sin dåvarande sambo Sigrid Bernson från ”Let's dance”. 

I november 2018 släppte tidigare Expressen-journalisten och författaren Pascal Engman boken ”Samir & Viktor”.

LÄS MER: Därför flyttade Arvingarna-stjärnan Casper Janebrink 

LÄS MER: Kändisar som sålt sina hem 2019 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande