Sakerna som du inte borde ha i ditt garage

Ditt garage är inget soprum.

Här är sakerna som definitivt inte hör hemma där bilen ska stå.

Utrymmet i garaget bjuder in för alla som vill ”städa”. Men risken att man bara ägnar sig åt sopa-under-mattan-tekniken är överhängande. Den amerikanska sajten Good housekeeping har listat saker som man borde slänga, återvinna eller flytta från garaget.

Målarfärg

Halvtomma hinkar från sist du målade sovrummet gör sig inte bra i garaget. Burkar på cementgolv rostar snabbare, och färgen håller inte när det blir för varmt på sommaren eller för kallt under vintern.

Konserver

Vissa tror att konserverad burkmat håller livet ut, men riktigt så är det inte. Precis som med målarfärgen handlar det om att bäst-före-datumet förkortas. Har man konserver i rum där det är varmare än 21 plusgrader, vilket det har varit de senaste veckorna, så håller maten inte lika länge. Är det varmare än 35 grader kan maten bli förstörd. Dessutom gillar du väl inte råttor så mycket.

Kylskåp

Ja, en kyl i garaget kanske låter som en bra idé. Men med värmen måste kylen jobba hårdare och det lär synas på elräkningen. Dessutom kommer den arbeta sämre när det blir för kallt. Moment 22. Kontentan är väl att man inte borde ha mat i garaget.

Kartonger och dylikt

Med tyger, papper och kartonger får du nya husdjur. Möss älskar att krypa ner i sådant material. Släng det du inte behöver, flytta in saker i huset och återvinn det som går att återvinna.

Elektronik

Gamla tjock-tv:n, stereon, batterierna, hörlurarna, mobilerna, tv-spelen och datorerna klarar sig inte i garaget. Sälj på Blocket eller ge bort.